IC Engine Questions and Answers – Classification of Lubricating System – 2

«
»

This set of IC Engine Interview Questions and Answers for Experienced people focuses on “Classification Of Lubricating System – 2”.

1. Mist lubrication system is used for ____________ stroke cycle engines.
a) four
b) two
c) unpredictable
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

2. In the drip system oil is fed to machine parts drop by drop, from an oil cup.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. The ball and roller bearings are lubricated to reduce friction and wear between the sliding parts of the bearing.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. The ball and roller bearings are lubricated to prevent rusting or corrosion of bearing surfaces.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. All the lubricating oil from the oil sump, must pass through an oil filter before it is supplied to the engine bearings.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: All the lubricating oil from the oil sump, must pass through an oil filter before it is supplied to the engine bearings.
advertisement

6. Bearings maintain very close tolerances and are likely to be damaged by an foreign abrasive material entering the lubrication line.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

7. In by pass type filter arrangement, only a small portion of the lubricating oil is passed through the filter and the remaining lubricating oil is directly supplied to the bearings by the oil pump at pre-set pressure.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. In full flow type filter arrangement, whole of the oil is filtered before it is supplied to various bearings.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: In full flow type filter arrangement, whole of the oil is filtered before it is supplied to various bearings.

9. All the lubricating oil, in normal course, should be filtered approximately every minute.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: But in fact, all the lubricating oil, in normal course, should be filtered approximately every half minute.
advertisement

10. In a closed system, the fresh air supply is taken to the crankcase from the carburetor.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine for Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter