IC Engine Questions and Answers – Multi Point Fuel Injection System

«
»

This set of IC Engines Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Multi Point Fuel Injection System”.

1. The main purpose of the Multi-Point Fuel Injection system is to supply a proper ratio of gasoline and air to the cylinders.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. In the port injection arrangement, the injector is placed on the side of the intake manifold near the intake port.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. What are the types of Multi-Point Fuel Injection System?
a) port injection
b) throttle body injection
c) port & throttle body injection
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Types of Multi-Point Fuel Injection system are
i) port injection
ii) throttle body injection.
advertisement
advertisement

4. The Multi-Point Fuel Injection system can be functionally divided into _____________
a) electronic control system
b) fuel system
c) air induction system
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The Multi-Point Fuel Injection system can be functionally divided into the following three main components:
i) electronic control system
ii) fuel system
iii) air induction system.

5. In MPFI-Electronic Control System, the sensors that monitor intake air temperature, the oxygen, the water temperature, the starter signal and the throttle position send signals to the ECU.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

6. In MPFI-Electronic Control System, the _____________ sensor sends information about the engine speed.
a) speed
b) ignition
c) air-flow
d) air-mass
View Answer

Answer: b
Explanation: In MPFI-Electronic Control System, the ignition sensor sends information about the engine speed and not speed, air flow and air mass sensors.

7. In MPFI-Electronic system, at the time of starting, the cold start injector is operated by the cold start injector time switch.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

8. In MPFI-Fuel system, the throttle receives signals from the ECU and inject the fuel into the intake manifold.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. In MPFI-Air Induction System, the air cleaner, the air flow meter, the throttle body and the air valve supply a proper amount of air to the air intake chamber and intake manifold.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. In MPFI-Fuel System, the quantity of air supplied is just what is necessary for complete combustion.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

11. In D-MPFI system, the fuel metering is regulated by the engine speed and the amount of air that actually enters the engine.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. In D-MPFI system, the vacuum in the intake manifold is first sensed.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter