IC Engine Questions and Answers – Injection Systems – 2

«
»

This set of IC Engines Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Injection Systems – 2”.

1. Which of the following methods used on fuel injection?
a) air injection
b) mechanical injection
c) solid fuel injection
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The methods used on fuel injection are air injection, mechanical injection and solid fuel injection.
advertisement

2. Removal of air from the pipeline is termed as ____________ in injection system.
a) bleeding
b) wound
c) sweating
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Generally, the removal of air from the pipeline is termed as bleeding in injection system.

3. What are the usual types of diesel injectors?
a) single hole injector
b) multi hole injector
c) long stem injector
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The types of diesel injectors are single hole injector, multi hole injector and long stem injector.
advertisement
advertisement

4. In pre-chamber and swirl type of combustion system ______________ is used.
a) single hole injector
b) multi hole injector
c) long stem injector
d) pintle nozzle
View Answer

Answer: d
Explanation: In pre-chamber and swirl type of combustion system pintle nozzle is used and not the other nozzles.

5. _______________ is used to enable cold starting, with out the use of a heater plug.
a) Pintaux nozzle
b) Multi hole injector
c) Long stem injector
d) Pintle nozzle
View Answer

Answer: a
Explanation: Generally, intaux nozzle is used to enable cold starting, with out the use of a heater plug.
advertisement

6. If one or more nozzles are not spraying correctly then ________________ occurs.
a) dripping
b) misfiring
c) cold firing
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: If one or more nozzles are not spraying correctly then misfiring occurs and not cold firing.

7. Solid injection is also called ________________
a) air injection
b) mechanical injection
c) compression fuel injection
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Generally, solid injection is also called mechanical injection.
advertisement

8. Fuel is injected into the cylinder at the end of ______________ stroke.
a) suction
b) compression
c) expansion
d) exhaust
View Answer

Answer: b
Explanation: Fuel is injected into the cylinder at the end of the compression stroke and not at suction or expansion stroke.

9. The beginning and end of the injection should be sharp.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. In _____________ injection system only one pump is sufficient for multi-cylinder engine.
a) air
b) mechanical
c) compression fuel
d) common rail
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter