IC Engine Questions and Answers – Intake Air Flow Measurement

«
»

This set of IC Engine online test focuses on “Intake Air Flow Measurement”.

1. What is the ratio of the difference between measured value and true value to the true value of the measurand?
a) transient
b) relative error
c) dead zone
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The ratio of the difference between measured value and true value to the true value of the measurand is relative error while signal varying non-cyclically with time and becomes zero after a certain period of time is transient.
advertisement

2. Signal varying cyclically with time or repeating itself after a constant interval is ____________
a) periodic
b) varying
c) dead zone
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Signal varying cyclically with time or repeating itself after a constant interval is periodic while the largest change of output quantity for which there is no output of the instrument is the dead zone.

3. Signal varying non-cyclically with time and becomes zero after a certain period of time is ___________
a) periodic
b) transient
c) dead zone
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Signal varying non-cyclically with time and becomes zero after a certain period of time is transient and signal varying cyclically with time or repeating itself after a constant interval is periodic while the largest change of output quantity for which there is no output of the instrument is the dead zone.
advertisement
advertisement

4. Signal varying randomly with time, with no definite period and amplitude is _____________
a) periodic
b) transient
c) random
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Signal varying randomly with time, with no definite period and amplitude is random while signal varying non-cyclically with time and becomes zero after a certain period of time is transient.

5. _____________ is the output response of an instrument to various types of dynamic input signals obtained by solving its governing equation relating output and input.
a) Periodic
b) Dynamic response
c) Random
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Dynamic response is the output response of an instrument to various types of dynamic input signals obtained by solving its governing equation relating output and input while signal varying randomly with time, with no definite period and amplitude is random.
advertisement

6. _____________ is the variation of output signal against frequency.
a) Frequency response
b) Dynamic response
c) Random
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Frequency response is the variation of output signal against frequency while dynamic response is the output response of an instrument to various types of dynamic input signals obtained by solving its governing equation relating output and input while signal varying randomly with time, with no definite period and amplitude is random.

7. _____________ is an instrument having no dynamic error and no time lag of measurement.
a) Frequency response
b) Dynamic response
c) First order response
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: First order response is an instrument having no dynamic error and no time lag of measurement and frequency response is the variation of output signal against frequency while dynamic response is the output response of an instrument to various types of dynamic input signals obtained by solving its governing equation relating output and input.
advertisement

8. _____________ is the technique of analysis of the measured data for evaluating errors and deviations.
a) Frequency response
b) Static analysis
c) First order response
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Static analysis is the technique of analysis of the measured data for evaluating errors and deviations and first order response is an instrument having no dynamic error and no time lag of measurement and frequency response is the variation of output signal against frequency.

9. _____________ is the time required by a measurement system to begin to respond to a change in the measurand.
a) Dead time
b) Static analysis
c) First order response
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Dead time is the time required by a measurement system to begin to respond to a change in the measurand while static analysis is the technique of analysis of the measured data for evaluating errors and deviations and first order response is an instrument having no dynamic error and no time lag of measurement.
advertisement

10. The largest change of output quantity for which there is no output of the instrument is the ____________
a) dead time
b) dead zone
c) first order response
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The largest change of output quantity for which there is no output of the instrument is the dead zone and dead time is the time required by a measurement system to begin to respond to a change in the measurand.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine for online tests, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter