IC Engine Questions and Answers – Gasoline Injection

«
»

This set of IC Engines Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Gasoline Injection”.

1. Multi-point fuel injection system uses ____________
a) manifold injection
b) direct injection
c) port injection and throttle body injection
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Multi-point fuel injection system uses port injection and throttle body injection.
advertisement

2. L-MPFI system uses ___________
a) port injection
b) direct injection
c) manifold injection
d) throttle body injection
View Answer

Answer: a
Explanation: L-MPFI system uses port injection while multi-point fuel injection system uses port injection and throttle body injection while D-MPFI system uses direct injection.

3. D-MPFI system uses ___________
a) port injection
b) direct injection
c) manifold injection
d) throttle body injection
View Answer

Answer: b
Explanation: D-MPFI system uses direct injection and L-MPFI system uses port injection while multi-point fuel injection system uses port injection and throttle body injection.
advertisement
advertisement

4. Common rail injection system uses injection pressures of the order ___________
a) 100-200 bar
b) 200-400 bar
c) 400-600 bar
d) 1500 bar
View Answer

Answer: d
Explanation: Generally, the common rail injection system uses injection pressures of the order 1500 bar.

5. Continuous injection system usually has ___________
a) plunger pump
b) rotary pump
c) gear pump
d) vane pump
View Answer

Answer: b
Explanation: In common use continuous injection system usually has rotary pump.
advertisement

6. What is the cold start injector?
a) maintains stoichiometric air-fuel ratio
b) provides lean air-fuel ratio
c) it gives rich air-fuel ratio
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Generally, the cold start injector gives rich air-fuel ratio.

7. ECU is an electronic injection system used for ___________
a) calculating the appropriate injection timing
b) meeting only certain operating conditions
c) closing the injection valve only
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: For calculating the appropriate injection timing, an electronic injection system called ECU is used.
advertisement

8. With EFI of diesel engines ___________
a) sharp start and stop is not possible
b) very high injection pressure can be obtained
c) sudden cylinder cut-off is impossible
d) diagnostic properties are poor
View Answer

Answer: b
Explanation: Generally, with EFI of diesel engines very high injection pressure can be obtained.

9. EFI system can achieve ___________
a) proper injection timing
b) proper injection quantity
c) proper injection pressure
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: EFI system can achieve:
i) proper injection timing
ii) proper injection quantity
iii) proper injection pressure.
advertisement

10. Gasoline engines are _____________ than diesel engines.
a) heavier
b) lighter
c) unpredictable
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: In comparison to diesel engine, gasoline engines are heavier.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter