IC Engine Questions and Answers – Group Gasoline Injection System – 1

«
»

This set of IC Engines Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Group Gasoline Injection System – 1”.

1. In an engine having group gasoline injection system, the injectors are activated ___________
a) individually
b) in groups
c) both individually and in groups
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: In an engine having group gasoline injection system, the injectors are not activated individually, but activated in groups.
advertisement

2. For a group injection system, sensors are used for detecting _____________ in the manifold.
a) pressure
b) speed
c) coolant
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: For a group injection system, sensors are used for detecting pressure in the manifold and not speed and coolant.

3. The timing of the injectors is decided by the engine speed sensor.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Yes, the timing of the injectors is decided by the engine speed sensor.
advertisement
advertisement

4. In pilot ignition system, a large quantity of fuel is injected.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: No, but in the pilot ignition system, a small quantity of fuel is first injected and allowed to undergo the ignition delay and burn.

5. By using EFI systems, precise control of injection timing can be achieved.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Yes, by using EFI systems, precise control of injection timing can be achieved.
advertisement

6. By means of EFI systems one can achieve the precise control of ___________
a) fuel injection quality
b) injection rate during various stages of injection
c) injection pressure during injection
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: By means of EFI systems one can achieve the precise control of
i) fuel injection quality
ii) injection rate during various stages of injection
iii) injection pressure during injection
iv) nozzle opening speed
v) pilot injection timing and its quantity.

7. By means of EFI systems one can achieve the precise control of ___________
a) nozzle opening speed
b) pilot injection timing and its quantity
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Same as Above.
advertisement

8. By using EFI system we get ___________
a) very high injection pressure
b) sharp start and stop of injection
c) cylinder cut off
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: By using EFI system we get,
i) very high injection pressure
ii) sharp start and stop of injection
iii) cylinder cut off
iv) diagnostic capability
v) turbocharger control
vi) two stage injection.

9. By using EFI system we get ___________
a) diagnostic capability
b) turbocharger control
c) two stage injection
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Same as Above.
advertisement

10. What are the types of electronic diesel injection control?
a) electronically controlled injection pumps
b) electronically controlled unit injectors
c) common rail fuel injection system
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Types of electronic diesel injection control are :
i) electronically controlled injection pumps
ii) electronically controlled unit injectors
iii) common rail fuel injection system.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter