IC Engine Questions and Answers – Measurement of Pressure

«
»

This set of IC Engines Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Measurement of Pressure”.

1. _____________ is the impedance presented to the excitation source, measured across the excitation terminals of a measuring device.
a) Input impedance
b) Output impedance
c) Measurand
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Input impedance is the impedance presented to the excitation source, measured across the excitation terminals of a measuring device while output impedance is the impedance across the output terminals of a measuring device presented by it to the associated external circuitry.
advertisement

2. _____________ is the impedance across the output terminals of a measuring device presented by it to the associated external circuitry.
a) Input impedance
b) Output impedance
c) Measurand
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Output impedance is the impedance across the output terminals of a measuring device presented by it to the associated external circuitry while input impedance is the impedance presented to the excitation source, measured across the excitation terminals of a measuring device.

3. _____________ is the physical quantity, property, or condition that is to be measured.
a) Input impedance
b) Output impedance
c) Measurand
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Measurand is the physical quantity, property, or condition that is to be measured and output impedance is the impedance across the output terminals of a measuring device presented by it to the associated external circuitry while input impedance is the impedance presented to the excitation source, measured across the excitation terminals of a measuring device.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. The maximum magnitude of measurand that can be applied to a measuring device without causing a change in performance beyond specified tolerance is called?
a) overload
b) zero drift
c) warm up period
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The maximum magnitude of measurand that can be applied to a measuring device without causing a change in performance beyond specified tolerance is called overload while a change in output over a specified period of time at specified ambient conditions with input held constant is called zero drift.

5. A change in output over a specified period of time at specified ambient conditions with input held constant is called?
a) overload
b) zero drift
c) warm up period
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: A change in output over a specified period of time at specified ambient conditions with input held constant is called zero drift and warm up period is the period of time, starting with the application of power to the measuring device, required to assure that it will perform within specified tolerance.
Take IC Engine Practice Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. _____________ is the period of time, starting with the application of power to the measuring device, required to assure that it will perform within specified tolerance.
a) Overload
b) Zerodrift
c) Warm up period
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Warm up period is the period of time, starting with the application of power to the measuring device, required to assure that it will perform within specified tolerance and The maximum magnitude of a measurand that can be applied to a measuring device without causing a change in performance beyond specified tolerance is called overload while a change in output over a specified period of time at specified ambient conditions with input held constant is called zero drift.

7. _____________ is a device which provides a usable output in response to a specified measurand.
a) Zero drift
b) Transducer
c) Linearity
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Transducer is a device which provides a usable output in response to a specified measurand while linearity is the maximum deviation of any calibration point, obtained for either increasing or decreasing input, obtained for either increasing or decreasing input, from the best fit straight line having overall minimum deviation and change in output over a specified period of time at specified ambient conditions with input held constant is called zerodrift.
advertisement

8. ______________ is the smallest change in the measurand that produces a detectable change in the transducer output.
a) Zero drift
b) Threshold
c) Linearity
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Threshold is the smallest change in the measurand that produces a detectable change in the transducer output while linearity is the maximum deviation of any calibration point, obtained for either increasing or decreasing input, obtained for either increasing or decreasing input, from the best fit straight line having overall minimum deviation and change in output over a specified period of time at specified ambient conditions with input held constant is called zerodrift.

9. The time required for the output of a transducer to rise to 63.2% of its final value as a result of a step change in the measurand is called?
a) zero drift
b) threshold
c) time constant
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The time required for the output of a transducer to rise to 63.2% of its final value as a result of a step change in the measurand is called time constant while threshold is the smallest change in the measurand that produces a detectable change in the transducer output.
advertisement

10. An excitation and amplification system for use with transducers is termed as ______________
a) signal controlling
b) threshold
c) time constant
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: An excitation and amplification system for use with transducers is termed as a signal controlling The time required for the output of a transducer to rise to 63.2% of its final value as a result of a step change in the measurand is called time constant while threshold is the smallest change in the measurand that produces a detectable change in the transducer output.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IC Engine.

To practice all areas of IC Engine, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.