Professional Communication Questions & Answers – Notice and Minutes

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Notice and Minutes”.

1. Which of these points need not be mentioned in a notice?
a) Name
b) Address of company
c) Age
d) Date
View Answer

Answer: c
Explanation: There are seven points which are to be mentioned in a notice. They are : Name, address and contact details of company, date, heading, notice details, name and designation, enclosure and to details.
advertisement

2. Which of these is the first thing mentioned in a notice?
a) Name of the organization
b) Date
c) Notice
d) Notice details
View Answer

Answer: a
Explanation: The first point mentioned in the notice is the name of the organization along with its address and contact details like phone number, email id, website, etc..

3. Where is the date mentioned in a notice?
a) Top left
b) Top right
c) Bottom left
d) Bottom right
View Answer

Answer: b
Explanation: The date is mentioned in the top right corner in a notice below the name and details of the organization and above the heading “Notice”.
advertisement
advertisement

4. Where is the name and designation of the authority mentioned?
a) Top left
b) Top right
c) Bottom left
d) Bottom right
View Answer

Answer: d
Explanation: The name and designation of the concerned authority is mentioned in the bottom right corner below the notice details and above the enclosure details.

5. Which of these details is not mentioned in the main notice?
a) Time
b) Date
c) Venue
d) Name of the speakers
View Answer

Answer: d
Explanation: The main notice includes the name and details of the event or meeting and other details like date, time, venue and enclosures if any.
advertisement

6. Where is the date mentioned in a minutes?
a) Top left
b) Top right
c) Bottom left
d) Bottom right
View Answer

Answer: c
Explanation: In a minutes, the date is mentioned at the end in the bottom left corner below the signature and designation.

7. Minutes must be self- sufficient.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Minutes must be self-sufficient records. They must have details like the name of the organization, day, date and time of meeting, venue, etc..
advertisement

8. Which of these details are not mentioned in minutes?
a) Venue of the meeting
b) Date of the meeting
c) Name of the chairman
d) Age of the chairman
View Answer

Answer: d
Explanation: Minutes must have the following details: Name of organisation, day and date of the meeting, venue of the meeting, name of the chairman, etc..

9. The main points of a meeting must be reduced to writing.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. The main points of a meeting and decisions arrived at must be reduced to writing and then filed where they can be readily located.
advertisement

10. Where is the signature of the Secretary mentioned in minutes?
a) Top left
b) Top right
c) Bottom left
d) Bottom right
View Answer

Answer: d
Explanation: The signature of the Secretary is mentioned in the bottom right corner above the date and alongside the signature of the chairman.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter