Professional Communication Questions & Answers – Single Word for a Group of Words

«
»

This set of Professional Communication Question Bank focuses on “Single Word for a Group of Words”.

1. Which of the following word is correct?
a) Etiquette
b) Etiquete
c) Ettiquette
d) Ettiquete
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct word is “ Etiquette “. It is often misspelt. Other such words are eliminate, deferred, exaggerate, etc..
advertisement

2. Which of these words is an adjective?
a) Cutout
b) Output
c) Saccharin
d) Saccharine
View Answer

Answer: d
Explanation: The word saccharine is an adjective. The words cutout, output and saccharin are nouns and not adjectives.

3. Choose the correct statement:
a) The teacher told me to go to my house at once.
b) The teacher told me to go to my home at once.
c) The teacher told me to go to my building at once.
d) The teacher told me to go to my place at once.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: The teacher told me to go to my home at once. A house is a building and a home is a particular house in which one is living.
advertisement
advertisement

4. Choose the correct statement:
a) The ground was full of men.
b) The ground was full of people.
c) The ground was full of creatures.
d) The ground was full of beings.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: The ground was full of people. We use the word people while referring to human beings.

5. Fill in the blank :
He called me _____.
a) a stupid
b) stupid
c) the stupid
d) a idiot
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: He called me stupid. Stupid, foolish, etc. are adjectives. They cannot be used with the article after the verb to be.
advertisement

6. Choose the correct statement:
a) His trouser is torn.
b) His trousers is torn.
c) His trousers are torn.
d) His trouser are torn.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: His trousers are torn. Some nouns (as people, clothes, wages, scissors) are not used in the singular.

7. Choose the correct statement:
a) The teacher complemented the class.
b) The teacher complimented the class.
c) The teacher complamented the class.
d) The teacher compliemented the class.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: The teacher complimented the class. Complement means to compete whereas compliment means to praise.
advertisement

8. Choose the correct statement:
a) There were continuous interruptions during the match.
b) There were continually interruptions during the match.
c) There were continual interruptions during the match.
d) There were continued interruptions during the match.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: There were continual interruptions during the match. Continual means recurring often. Continuous means without a break.

9. Choose the correct statement:
a) Write down your ideas about playing cricket on a paper.
b) On a paper, write down your ideas about playing cricket.
c) About playing cricket on a paper, write down your ideas.
d) Write down about playing cricket on a paper, your ideas.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: On a paper, write down your ideas about playing cricket. A word or phrase should stand as close as possible to any other word or phrase related to it in meaning or grammar.
advertisement

10. Fill in the blank :
_____ the rain will arrive today.
a) Maybe
b) May be
c) Might be
d) Could be
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct statement is: Maybe the rain will arrive today. Maybe means perhaps. May be means possibly is/ are ; as, He may be speaking the truth.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice Professional Communication Question Bank, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter