Professional Communication Questions & Answers – Ellipsis

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Ellipsis”.

1. A verb must agree with its subject.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. A verb must agree with its subject in both number and person.

advertisement

2. The use of possessive case should not be confined to which of these?
a) Name of living beings
b) Name of personified objects
c) A few stereotyped phrases
d) Nouns of space denoting a quality
View Answer

Answer: d
Explanation: The use of possessive case should be confined to: Name of living beings and personified objects, few stereotyped phrases and nouns of space and time denoting an amount.

3. Possessive case is also known as?
a) Genitive case
b) Principal case
c) Qualifying case
d) Main case
View Answer

Answer: a
Explanation: The possessive case is also known as genitive case. For example, “A day’s rest, a month’s duration”, etc..
advertisement
advertisement

4. An article is used before which of these?
a) Common noun, plural number
b) Proper noun, singular number
c) Common noun, singular number
d) Proper noun, plural number
View Answer

Answer: c
Explanation: As a general rule, an article is used before a common noun, singular number; as, “Behave like a man”.

5. The subject of a sentence can be left without a verb.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The statement is false. The subject of a sentence should not be left without a verb. It is incorrect to say, “He who has suffered most in the cause, let him speak.”
advertisement

6. An ellipsis is a figure of _____
a) syntax
b) quality
c) amount
d) verb
View Answer

Answer: a
Explanation: An ellipsis is a figure of syntax in which a word or words are left out but implied.

7. A participle should never be left without ______
a) proper reason
b) proper agreement
c) proper purpose
d) proper adverb
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: A participle should never be left without proper agreement. It is incorrect to say, “ Sitting on the gate, a scorpion stung him”. It is correct to say, “ Sitting on the gate, he was stung by a scorpion”.
advertisement

8. Choose the correct statement.
a) One must keep one’s words.
b) One must keep one’s word.
c) One must keep ones words.
d) One must keep ones word.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: One must keep one’s word. The word one’s should be followed by a singular word.

9. Choose the correct statement.
a) Meena has lost a ten rupees note.
b) Meena has lost a ten rupees notes.
c) Meena has lost a ten rupee note.
d) Meena has lost a ten rupee notes.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: Meena has lost a ten rupee note. Here, a ten rupee note is singular and we will use rupee instead of rupees.
advertisement

10. Fill in the blank.
Everybody _____ Shyam were present.
a) except
b) accept
c) expect
d) acceppt
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct statement is: Everybody except Shyam were present. The word except means “ not including” or “other than”.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter