Professional Communication Questions & Answers – Orders and Complaints

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Orders and Complaints”.

1. Orders for goods are placed on a seller after his quotation is accepted.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Orders for goods are placed on a seller after his quotation is accepted. The order must be precise.
advertisement

2. While placing an order, the quantity of the goods must be stated.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. While placing an order, the quantity of the goods must be stated. The cost at which it is required should also be mentioned.

3. Where is the name of the company placing the order mentioned?
a) Top left corner
b) Top right corner
c) Bottom left corner
d) Bottom right corner
View Answer

Answer: b
Explanation: The name of the company placing the order is mentioned in the top right corner in the letter. The date is mentioned below that.
advertisement
advertisement

4. Where is the date mentioned in the letter when an order is placed?
a) With the address of the company placing the order
b) Below the address of the seller
c) After the salutation
d) Along with the leave-taking
View Answer

Answer: a
Explanation: The date is mentioned along with the name of the address of the buyer in the top right corner in a letter when an order is placed.

5. Which of these should not be mentioned in a letter while placing an order?
a) Date
b) Address of seller
c) Age of owner
d) Leave taking
View Answer

Answer: c
Explanation: An order letter has the name of the buyer and the seller along with date and courteous leave-taking. Also the quantity and cost of the order is mentioned.
advertisement

6. Which of these is mentioned in a letter when an order is placed?
a) Age of the owner
b) Nationality of the owner
c) Health of the owner
d) Mode of payment
View Answer

Answer: d
Explanation: No personal details are to be mentioned in an order letter. The mode of payment along with the mode of transportation should be mentioned.

7. Where is the leave-taking mentioned in an order letter?
a) Top left
b) Top right
c) Bottom left
d) Bottom right
View Answer

Answer: d
Explanation: The courteous leave-taking is mentioned in the bottom right corner after the main body of the letter along with signature and designation.
advertisement

8. Which of these is not mentioned in a letter of complaint?
a) Problems in the supply of goods
b) Shortcomings in the supply of goods
c) Features in the supply of goods
d) Fault in the supply of goods
View Answer

Answer: c
Explanation: A letter of complaint states the problems or shortcomings found in the supply of goods. We need to clearly state the faults found in the goods or services.

9. Where is the address of the company complaining mentioned?
a) Top left corner
b) Top right corner
c) Bottom left corner
d) Bottom right corner
View Answer

Answer: b
Explanation: The name and address of the company writing the letter of complaint is mentioned in the top right corner of the letter.
advertisement

10. Where is the leave-taking mentioned in a letter of complaint?
a) Top left
b) Top right
c) Bottom left
d) Bottom right
View Answer

Answer: b
Explanation: The courteous leave-taking is mentioned in the bottom right corner in the letter of complaint along with the designation and signature.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter