Professional Communication Questions & Answers – Basic Errors in the Use of Vocabulary

«
»

This set of Professional Communication online test focuses on “Basic Errors in the Use of Vocabulary”.

1. Which of these words is correct?
a) Bureau
b) Beaurau
c) Bereau
d) Bureu
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct word is “Bureau”. It is often misspelt. Other such words are benefitted, calibre, etc..

advertisement

2. When a word ends with “y”, and the letter before “y” is a consonant; for the various other forms of the word, “y” is replaced with:
a) e
b) i
c) ie
d) eng
View Answer

Answer: b
Explanation: When a word ends with “y”, and the letter before “y” is a consonant, then the “y” is replaced with an “i” before all suffixes except “ing”. For example, “supply” becomes “supplier” or “supplying”.

3. The vowel u must always follow the consonant q.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. The vowel u must always follow the consonant q. For example: queer, quint, quotient, etc..
advertisement
advertisement

4. Choose the correct statement:
a) I should make more exercise.
b) I should take more exercise.
c) I should give more exercise.
d) I should have more exercise.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: I should take more exercise. One can take an exercise, not make exercise.

5. Choose the correct statement:
a) I saw a strange dream last night.
b) I got a strange dream last night.
c) I had a strange dream last night.
d) I faced a strange dream last night.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: I had a strange dream last night. We have a dream, we don’t see or get a dream.
advertisement

6. Fill in the blank :
My watch is five minutes _____.
a) behind
b) before
c) slow
d) early
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: My watch is five minutes slow. A watch is slow or fast, not behind or in front or not before or after.

7. Choose the correct statement:
a) It is dirty, throw it.
b) It is dirty, throw it away.
c) It is dirty, give it.
d) It is dirty, give it away.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: It is dirty, throw it away. Throw it means to throw to someone. Throw it away means get rid of something.
advertisement

8. Fill in the blank:
I ____ down for an hour every afternoon.
a) lay
b) lie
c) lied
d) lye
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: I lie down for an hour every afternoon. Lie means to rest. It is an intransitive verb and never has an object. Lay means to put. It is a transitive verb and always requires an object.

9. Choose the correct statement:
a) He tore the letter in anger.
b) He tore up the letter in anger.
c) He teared the letter in anger.
d) He teared up the letter in anger.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: He tore up the letter in anger. To tear means to divide along a straight or irregular line. To tear up means to destroy by tearing to pieces.
advertisement

10. Fill in the blank:
The thief has ____ all my belongings.
a) robbed
b) taken
c) stolen
d) taken away
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: The thief has stolen all my belongings. The object of steal is the thing taken by the thief. The object of rob is the person or place from whom or which the thing is taken.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication for online tests, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter