Professional Communication Questions & Answers – Rules for Use of Abbreviations

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Rules for Use of Abbreviations”.

1. Full stops must be omitted from abbreviations.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Full stops must be omitted from abbreviations, unless they are to be retained for clarity.
advertisement

2. No space must be added between abbreviations.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. No space must be added between abbreviations. The abbreviation of World Health Organisation is WHO and not W.H.O.

3. Which of these months does not have an abbreviation?
a) January
b) December
c) May
d) August
View Answer

Answer: c
Explanation: The abbreviations for January, December and August is Jan, Dec and Aug respectively. May, June and July are not abbreviated.

4. What is the abbreviation for October?
a) Ocb
b) Oct
c) Octr
d) Ocr
View Answer

Answer: b
Explanation: The abbreviation for October is Oct. Abbreviations for February is Feb, November is Nov and December is Dec.

5. What is the abbreviation for Thursday?
a) Thu
b) Thur
c) Thurs
d) Thus
View Answer

Answer: c
Explanation: The abbreviation for Thursday is Thurs and 6 is Tues. The abbreviation for Sunday is Sun, Monday is Mon and Saturday is Sat.
advertisement

6. Which of these measurements does not have an abbreviation?
a) Gram
b) Metre
c) Litre
d) Mile
View Answer

Answer: d
Explanation: A word indicating measurement which has less than four letters is not abbreviated but there are exceptions like mile.

7. What is the abbreviation of Hectometre?
a) hm
b) hcm
c) hmt
d) htm
View Answer

Answer: a
Explanation: The abbreviation of Hectometre is hm. The abbreviation of Dekametre is dkm and Decimetre is dm.

8. What is the abbreviation of Centilitre?
a) cl
b) ctl
c) dl
d) clt
View Answer

Answer: a
Explanation: The abbreviation of Centilitre is cl. The abbreviation for Millilitre is m1l and kilolitre is kl. The abbreviation for Decilitre is dl.

9. What is the expansion of a/c?
a) Alternating current
b) Account
c) Association
d) Chartered Accountant
View Answer

Answer: b
Explanation: The expansion for a/c is account. The abbreviation for alternating current is AC and association is assoc.
advertisement

10. What is the abbreviation for Centigrade?
a) cg
b) C
c) cgr
d) ctg
View Answer

Answer: b
Explanation: The abbreviation for centigrade is C. The abbreviation for cubic centimetres is cc which is the same for carbon copy.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn