Professional Communication Questions & Answers – Non-verbal Communication

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Non-verbal Communication”.

1. The word communication is derived from _____
a) communicare
b) comunnicare
c) comunicare
d) communnicare
View Answer

Answer: a
Explanation: The word communication is derived from the Latin word “communicare” which means “to share”. Man communicates through a sophisticated system of symbols.
advertisement

2. Communicare is a _____ word.
a) French
b) Latin
c) German
d) Indian
View Answer

Answer: b
Explanation: The word communication is derived from the Latin word communicare which means to share. It must advance information with affinity.

3. Which of these is the triangle of communication?
a) ABR
b) ARD
c) ARC
d) ARS
View Answer

Answer: c
Explanation: A triangle of communication known as the ARC triangle can be formed. Here A stands for Affinity, R for Reality and C for Communication.
advertisement
advertisement

4. Non-verbal communication includes all external stimuli apart from words uttered.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Non-verbal communication includes all external stimuli apart from words uttered or written.

5. Which of these should communication not advance?
a) Information
b) Affinity
c) Reality
d) Personal desires
View Answer

Answer: d
Explanation: A communication must advance information along with affinity. It must advance information which is real- both in intellectual and moral sense.
advertisement

6. Which of these is the greatest means of conveying information?
a) Writing
b) Words
c) Signs
d) Pictures
View Answer

Answer: b
Explanation: Though a message can be conveyed by means other than words, man’s greatest means of conveying information is through words. Thus very little information can be conveyed without uttering words.

7. There is a barrier to communication when words are uttered in a ______ sense.
a) negative
b) positive
c) polite
d) good
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct statement is: There is a barrier to communication when words are uttered in a negative sense. The words uttered must be real to the person who is hearing it.
advertisement

8. Personal appearance is an element of non-verbal communication.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Personal appearance is an element of non-verbal communication. Some refer to non-verbal communication as body language.

9. Which of these is not an element of non- verbal communication?
a) Personal appearance
b) Posture
c) Eye contact
d) Name of the speaker
View Answer

Answer: d
Explanation: The main elements of the non-verbal communication: personal appearance, posture, gestures, facial expressions, eye contact, tone of the speaker, etc..
advertisement

10. Which of these is a main element of non-verbal communication?
a) The volume of the speaker
b) Name of the speaker
c) Name of the listener
d) Age of the speaker
View Answer

Answer: a
Explanation: The main elements of the non-verbal communication: personal appearance, posture, gestures, facial expressions, eye contact, tone of the speaker, volume of the speaker, etc..

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter