Professional Communication Questions & Answers – Objectives and Types of Proposals

«
»

This set of Professional Communication Questions and Answers for Aptitude test focuses on “Objectives and Types of Proposals”.

1. A proposal is a plan.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. A proposal is a plan or suggestion. It is an offer of something.
advertisement

2. A proposal is a medium aimed at ______
a) instruction
b) persuasion
c) prevention
d) advice
View Answer

Answer: b
Explanation: A proposal is a medium or an instrument aimed at persuasion. A proposal may suggest internal improvement or it can be used to complete a task by others on payment.

3. Which of these are the largest requesters of proposals?
a) Teachers
b) Governments
c) Business institutions
d) Builders
View Answer

Answer: b
Explanation: Governments undertake several projects; hence they are the largest requesters of proposals. There are companies having expertise in special tasks, proposals are sent to them.
advertisement
advertisement

4. Which of these is not an objective of proposal?
a) To construct buildings
b) To demolish new structures
c) To install telecommunications
d) To conduct research
View Answer

Answer: b
Explanation: There are multiple objectives of proposals. Some of them are: To construct buildings, to demolish old structures, to install telecommunications, to conduct research, etc..

5. The architecture used by Cloud workloads is:
a) Event-driver
b) Distributed
c) Data-centric
d) Component-based
View Answer

Answer: b
Explanation: The Cloud workloads uses a distributed architecture. Failover and scaling are built into the application and it can scale out by adding more instances to the meet the demand.
advertisement

6. Proposals are made to undertake survey for ground water.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Proposals are made to undertake survey for ground water, minerals etc. They are also made to provide training to staff and executives.

7. Which of these proposals are academic in nature?
a) Research proposals
b) Business proposals
c) Personal proposals
d) Musical proposals
View Answer

Answer: a
Explanation: Proposals are presentations. They are of two types: research proposals and business proposals. Research proposals are purely academic in nature.
advertisement

8. When a potential customer is interested in a vendor’s product after casually speaking to the vendor about it, the customer makes a _______.
a) Personal proposal
b) Informally solicited proposal
c) Formally solicited proposal
d) Unsolicited proposal
View Answer

Answer: b
Explanation: In such situation, the customers themselves come forward to the vendor and ask for a proposal; and they don’t look at proposals from other vendors who are offering similar products or services, because they are already interested enough in one vendor. Such proposals are informally solicited proposals.

9. Which of these proposals are submitted by qualified individuals?
a) Research proposals
b) Business proposals
c) Private proposals
d) Personal proposals
View Answer

Answer: b
Explanation: Business proposals are formal proposals submitted by qualified individuals and organisations to companies who have solicited help solve any problem, supply goods and services.
advertisement

10. Which of these proposals requires fewer parts of content?
a) Long proposals
b) Short proposals
c) Lengthy proposals
d) Research proposals
View Answer

Answer: b
Explanation: With respect to length, there are two types of proposals. They are: short and long proposals. Short proposals require fewer parts of content than long proposals.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication for Aptitude test, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter