Professional Communication Questions & Answers – Enumeration

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Enumeration”.

1. Pronoun governing a Gerund should be put in possessive case.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Pronoun governing a Gerund should be put in possessive case. For example, “ Please forgive my being late.”
advertisement

2. Adverbs must be placed next to the words they modify.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Adverbs must be placed next to the words they modify. For example, “ He had reached almost to the top when the rope broke.”

3. Which of these combinations destroy each other?
a) Positive + positive
b) Positive + negative
c) Negative + negative
d) Negative + positive
View Answer

Answer: c
Explanation: Two negatives destroy each other. They must never be used together unless we wish to make an affirmation. For example: I didn’t do nothing. This is incorrect, as it has two negatives. The correct sentence is: I didn’t do anything.
advertisement
advertisement

4. Which of these should not be used for adverbs?
a) Nouns
b) Adjectives
c) Prepositions
d) Verbs
View Answer

Answer: b
Explanation: Adjectives can’t be used for adverbs. We should say, “ He came more quickly ( not quicker) than I expected.”

5. In which of these ly is not added?
a) First
b) Second
c) Third
d) Final
View Answer

Answer: a
Explanation: In an enumeration say first, secondly, thirdly. First, being itself an adverb, does not need the ly that is frequently added.
advertisement

6. ______ must not be used with a Correlative.
a) Adjective
b) Noun
c) Adverb
d) Pronoun
View Answer

Answer: c
Explanation: An adverb of degree must not be used with a correlative, unless the usage is colloquial. For example, “ He is very weak.”

7. _____ should not be used instead of so.
a) On the contrary
b) That
c) But
d) However
View Answer

Answer: b
Explanation: That should not be used instead of so as an adverb. For example: I could reach only so (not that) far.
advertisement

8. Choose the correct statement.
a) He bought two dozen mangoes.
b) He bought two dozens mangoes.
c) He bought two dozen mango.
d) He bought two dozens mango.
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct statement is: He bought two dozen mangoes. The word dozen is singular here as it is a collective noun.

9. Choose the correct statement.
a) Who was it written by?
b) Who was it written?
c) By whom was it written?
d) By who was it written?
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: By whom was it written? Whom should be used to refer to the object of a verb or preposition.
advertisement

10. Fill in the blank.
The policemen have committed _____ on innocent students.
a) access
b) accesses
c) excess
d) excesses
View Answer

Answer: d
Explanation: The correct statement is: The policemen have committed excesses on innocent students. Excess is used as a noun or an adjective. When used as a noun, excess means something that is more than enough. Excesses shows extremity of excess.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter