Professional Communication Questions & Answers – Technical Report

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Technical Report”.

1. A technical report reduces to writing the facts of a particular situation.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. A technical report reduces to writing the facts of a particular situation, project, process or test.
advertisement

2. A technical report establishes a _______
a) illogical conclusion
b) logical conclusion
c) personal prejudice
d) misplaced learning
View Answer

Answer: b
Explanation: A technical report establishes a logical conclusion on the basis of the facts laid down and the purpose for which these facts are required.

3. Which of these must never be a basis for a technical report?
a) Facts
b) Tests
c) Personal prejudices
d) Experiments
View Answer

Answer: c
Explanation: A report must never be based on personal prejudices and misplaced learning. It must be objective. It highlights the significance of the facts.
advertisement
advertisement

4. Which of these must be avoided in a technical report?
a) Facts
b) Logical conclusion
c) Objective evaluation
d) Subjective evaluation
View Answer

Answer: d
Explanation: A technical report must always be objective. There is very little place for subjective evaluation in a report. A technical report establishes a logical conclusion.

5. A report may be used for reading or hearing.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. A report may be used for reading or hearing. The language would change in both cases because spoken language is different from written language.
advertisement

6. Which of these is not a parameter in a report?
a) Extent of information
b) Quality of information
c) Age of writer
d) Ability to acquire information
View Answer

Answer: c
Explanation: There are eight basic parameters in a report: extent and quality of information, ability to acquire additional information, etc..

7. Which of these is not a parameter of a report?
a) Ability to acquire additional information
b) Quality of additional information acquired
c) Ability to arrive at subjective evaluation
d) Ability to provide worthwhile recommendations
View Answer

Answer: c
Explanation: There are many basic parameters of a report: Ability to acquire additional information, quality of additional information acquired, ability to arrive at objective evaluation, etc..
advertisement

8. To which of these people is the report not very crucial?
a) Engineers
b) Scientists
c) Teachers
d) Business executives
View Answer

Answer: c
Explanation: Reports are of crucial importance to engineers, scientists, business executives and public administrators.

9. Which of these reports is raised annually?
a) Inventory reports
b) Confidential reports
c) Laboratory reports
d) Inspection reports
View Answer

Answer: b
Explanation: Confidential reports or Annual confidential reports are raised annually. They are raised to evaluate the performance of a particular employee.
advertisement

10. Which of these is not a part of a report?
a) Front matter
b) Gender
c) Front cover
d) Title page
View Answer

Answer: b
Explanation: A report can be divided into three parts: front matter, front cover and title page.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter