Professional Communication Questions & Answers – Cultural Events

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Cultural Events”.

1. Culture is centered around the place of worship.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The statement is false. Culture is a rather loose term. To a religious man, culture is centered entirely around the place of worship.
advertisement

2. Around which of these is culture not centered for a modern man?
a) Organisation
b) Club
c) Temple
d) Society
View Answer

Answer: c
Explanation: To a religious man, culture is centered entirely around the place of worship. To a modern man it may be centered around the club, organisation, society or group.

3. Any group must advance strength through _____
a) debate
b) unity
c) speech
d) dyadic communication
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: Any group must advance strength through unity and not have the ugliness of a collective, where a vague illusion of a collective throttles individual freedom.
advertisement
advertisement

4. An organisation must give _____ to an individual.
a) freedom
b) work load
c) punishment
d) limitation
View Answer

Answer: a
Explanation: An organisation must enhance individual joy and freedom; it must not reduce them. A collective must have least possible amount of rules.

5. Clubs are recreational institutions.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Clubs are recreational institutions. Members must use them for recreation and let others use them for their recreation.
advertisement

6. Which of these should be avoided in a club?
a) Basic courtesies
b) Club timings
c) Dress code
d) Rude behavior
View Answer

Answer: d
Explanation: Members must show basic courtesies while they are in the club. They must adhere to the club timings and its dress code. Children must be left at home in case they are not allowed.

7. Language in the club must enhance ______
a) debates
b) fights
c) harmony
d) disagreement
View Answer

Answer: c
Explanation: Language in the club must enhance harmony. In the case of clubs meant for cultural activities or games, it is better to participate in them.
advertisement

8. Which of these should be avoided in a cultural event?
a) Joy
b) Culture
c) Relaxation
d) Personal envy
View Answer

Answer: d
Explanation: Our words and actions must spread harmony and joy. The intention should be one of accommodation and genuine caring instead of personal envy and resentment.

9. Which of these must not be used while addressing a woman?
a) Mrs. Verma
b) Miss Sharma
c) Miss
d) Bhabhiji
View Answer

Answer: d
Explanation: A man should make sure that a woman is comfortable. It is better to call her “Mrs. Verma” or “Miss Sharma” instead of “Bhabhiji” or “Bahenji”.
advertisement

10. Which of these must be avoided when with a woman?
a) Non standard words
b) Offering to buy her a drink
c) Getting her a seat
d) Praising her
View Answer

Answer: a
Explanation: When with a woman, only standard words must be used. Avoid slang, non standard words, jargon, abbreviations, words with vaguely understood meaning, etc..

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter