Professional Communication Questions & Answers – Definitions

«
»

This set of Basic Professional Communication Questions and Answers focuses on “Definitions”.

1. Information is required to describe an object.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Information is required to describe an object. It is also needed to explain processes involved in technical operations.
advertisement

2. Which of these terms do not need a definition?
a) Principles
b) Concepts
c) Processes
d) Names
View Answer

Answer: d
Explanation: Terms which involve principles, concepts or processes need to be defined. It is done so that ambiguities can be removed and information can be made available to others.

3. A definition usually consists of ___ statement(s).
a) three
b) one
c) four
d) five
View Answer

Answer: b
Explanation: A definition usually consists of one statement, though more than one statement might sometimes be necessary.
advertisement
advertisement

4. A definition consists of how many parts?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
View Answer

Answer: a
Explanation: A definition must contain: The class to which the term belongs and the thing which separates it from other members of the same class.

5. A definition excludes everything which is unimportant.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. A definition excludes everything which is unimportant, but without taking away anything from the main information that needs to be conveyed.
advertisement

6. Which of these must be eliminated by a writer while defining?
a) Facts
b) Knowledge
c) Prejudices
d) Information
View Answer

Answer: c
Explanation: While defining something a writer must eliminate his prejudices and limitations of knowledge in that field. He must give an objective and complete definition of a term.

7. Which of these is a representation of an object drawn by lines?
a) Drawing
b) Picture
c) Illustration
d) Photo
View Answer

Answer: a
Explanation: A drawing is a representation of an object drawn by lines, shade, etc..A picture is different from a drawing and an illustration.
advertisement

8. A _____ is a representation of an object on another surface.
a) drawing
b) image
c) illustration
d) picture
View Answer

Answer: d
Explanation: The correct statement is: A picture is a representation of an object on another surface. A drawing is a representation of an object drawn by lines, shade, etc.

9. What does LASER stand for?
a) Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation
b) Light Amplification of Stimulated Emission by Radiation
c) Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation
d) Light Amplification by Stimulated Emission by Radiation
View Answer

Answer: c
Explanation: LASER stands for Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. It is a device which produces an intense, high direction beam of light of a very pure colour.
advertisement

10. Thermostat is a combination of ___ and ___
a) therm, ostat
b) thermo, stat
c) therm, stat
d) therms, tat
View Answer

Answer: b
Explanation: The word thermostat is a combination of thermo = heat and stat = regulation. Thus thermostat is an automatic device for regulating temperatures.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice basic questions and answers on all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter