Professional Communication Questions & Answers – CV, Resume and Bio-data

«
»

This set of Professional Communication Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “CV, Resume and Bio-data”.

1. References are mentioned in a resume.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. References are mentioned in a resume. Resume has other details like age, health, nationality, etc.
advertisement

2. A skill profile is same as that of a job description CV.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The statement is false. A skills profile is different from a job description CV. Here, the stress is less on the jobs you have done and more on the skills you have acquired.

3. Which of these is not mentioned in a resume?
a) Address
b) Age
c) Nationality
d) Experience
View Answer

Answer: a
Explanation: Address is not mentioned in a resume. Age, experience, nationality and health is mentioned along with education.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. How many references are usually given in a resume?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
View Answer

Answer: b
Explanation: Generally, three references are to be mentioned in a resume. In some cases, more than three can also be mentioned.

5. Which of these is not mentioned in a job description CV?
a) Date
b) Name
c) Nationality
d) Education
View Answer

Answer: c
Explanation: Nationality is not usually mentioned in a job description CV. Name, address and date is mentioned in a job description CV along with education.
advertisement

6. Where is the name and address mentioned in a skills profile?
a) Top left corner
b) Top right corner
c) Bottom left corner
d) Bottom right corner
View Answer

Answer: a
Explanation: The name and address is mentioned in the top left corner in a specimen skills profile. Along with this, career aim, employment and experience is mentioned.

7. How many references are usually given in a bio-data?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
View Answer

Answer: a
Explanation: Generally, two references are mentioned in a bio-data. In some cases, more than two can also be mentioned.
advertisement

8. Which of these is not mentioned in a bio-data?
a) Name
b) Address
c) Career aim
d) References
View Answer

Answer: c
Explanation: Career aim is usually mentioned in a skills profile and not in a bio-data. Name, address, telephone number and references are mentioned in a bio-data.

9. Resume is a _____ word.
a) French
b) German
c) Indian
d) American
View Answer

Answer: a
Explanation: Resume is a French word which means summary. It is a document which is used in application for a job.

advertisement

10. Curriculum vitae is a ____ word.
a) French
b) German
c) Latin
d) Indian
View Answer

Answer: c
Explanation: Curriculum vitae is a Latin word which means course of life. It is abbreviated as CV. It should have a fairly standard layout.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.