Professional Communication Questions & Answers – Words Related to Science, Engineering, Nutrition and Health

«
»

This set of Professional Communication online quiz focuses on “Words Related to Science, Engineering, Nutrition and Health”.

1. Which of these words is correct?
a) Longevity
b) Longivity
c) Longevety
d) Longeviety
View Answer

Answer: a
Explanation: The correct word is Longevity. It is often misspelt. Other such words are liquefy, liaison, mystique, propeller, etc..
advertisement

2. Choose the correct statement:
a) Please open the light.
b) Please shut the light.
c) Please turn on the light.
d) Please shut down the light.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: Please turn on the light. We turn on or off the light. We don’t open or shut the light.

3. Choose the correct statement:
a) He comes always late for practice.
b) He always comes late for practice.
c) He comes late always for practice.
d) He comes late for practice always.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: He always comes late for practice. Adverbs of indefinite time like, ever, never, sometimes and the adverbs almost, hardly, nearby are placed before the principal verb.
advertisement
advertisement

4. Fill in the blank :
I could not _____ him to come to the party.
a) convince
b) persuade
c) push
d) force
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: I could not persuade him to come to the party. To convince is to make a person believe in something that they initially didn’t believe in. To persuade means to get a person to do something.

5. Choose the correct statement:
a) Graham Bell discovered the telephone.
b) Graham Bell found the telephone.
c) Graham Bell invented the telephone.
d) Graham Bell did the telephone.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: Graham Bell invented the telephone. To discover means to find that which already existed. To invent means to make that which did not exist.
advertisement

6. The word “ultrasonic” is a noun.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The statement is false. The word “ultrasonic” is an adjective whereas the word “ultra sound” is a noun.

7. Choose the correct statement:
a) I met him six years before.
b) I met him six years early.
c) I met him six years ago.
d) I met him six years behind.
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct statement is: I met him six years ago. We use ago in counting from the time of speaking to a point in the past; we use before in counting from a distance to a nearer point in the past.
advertisement

8. The word “cross-section” is a verb.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. The word “cross-section” is a verb whereas the word “cross section” is a noun. Similarly, the word “cut out” is a verb and “cutout” a noun.

9. Choose the correct statement:
a) I am presently working in Mumbai.
b) I am at present working in Mumbai.
c) I am at presently working in Mumbai.
d) I am present working in Mumbai.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: I am at present working in Mumbai. At present means now and presently means soon.
advertisement

10. Choose the correct statement:
a) This shop has many rich clients.
b) This shop has many rich customers.
c) This shop has many rich people.
d) This shop has many rich trespassers.
View Answer

Answer: b
Explanation: The correct statement is: This shop has many rich customers. A person is a client to a lawyer, a bank, etc., but not to a shop.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Professional Communication.

To practice all areas of Professional Communication for online Quizzes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter