Engineering Drawing Questions and Answers – Isometric Drawing of Cylinders

«
»

This set of Engineering Drawing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Isometric Drawing of Cylinders”.

1. Identify the front view from the below-given cylinder.
Find the front view from the below given cylinder
a) The front view from the below given cylinder - option a
b) The front view from the below given cylinder - option b
c) The front view from the below given cylinder - option c
d) The front view from the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.
advertisement

2. Identify the top view from the below given cylinder.
Find the front view from the below given cylinder

a) The front view from the below given cylinder - option a

Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

b) The front view from the below given cylinder - option b

c) The front view from the below given cylinder - option c

advertisement

d) The front view from the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: d
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

3. Identify the front view for the below given cylinder.
Find the front view for the below given cylinder

advertisement

a) The front view for the below given cylinder - option a

b) The front view for the below given cylinder - option b

advertisement

c)The front view for the below given cylinder - option c

d)The front view for the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: a
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

4. Identify the top view from the following cylinder.
Find the front view for the below given cylinder

a) The front view for the below given cylinder - option a

b) The front view for the below given cylinder - option b

c)The front view for the below given cylinder - option c

d)The front view for the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

5. Identify the front view from the following cylinder.
Find the front view from the following cylinder

a) The front view from the following cylinder - option a

b) The front view from the following cylinder - option b

c) The front view from the following cylinder - option c

d) The front view from the following cylinder - option d
View Answer

Answer: a
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

6. Identify the side view for the below given cylinder.
Find the front view from the following cylinder

a) The front view from the following cylinder - option a

b) The front view from the following cylinder - option b

c) The front view from the following cylinder - option c

d) The front view from the following cylinder - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

7. Identify the front view for the below given cylinder.
Find the isometric front view for the below given cylinder

a) The isometric front view for the below given cylinder - option a

b) The isometric front view for the below given cylinder - option b

c) The isometric front view for the below given cylinder - option c

d) The isometric front view for the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

8. Identify the back view for the below given cylinder.
Find the isometric front view for the below given cylinder

a) The isometric front view for the below given cylinder - option a

b) The isometric front view for the below given cylinder - option b

c) The isometric front view for the below given cylinder - option c

d) The isometric front view for the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

9. Identify the bottom view from the following cylinder.
Find the isometric bottom view from the following cylinder

a) The isometric bottom view from the following cylinder - option a

b) The isometric bottom view from the following cylinder - option b

c) The isometric bottom view from the following cylinder - option c

d) The isometric bottom view from the following cylinder - option d
View Answer

Answer: d
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

10. Identify the top view for the below cylinder.
Find the isometric bottom view from the following cylinder

a) The isometric bottom view from the following cylinder - option a

b) The isometric bottom view from the following cylinder - option b

c) The isometric bottom view from the following cylinder - option c

d) The isometric bottom view from the following cylinder - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

11. Identify the front view for the below given cylinder.
Find the isometric front view for the below given cylinder

a) The isometric front view for the below given cylinder - option a

b) The isometric front view for the below given cylinder - option b

c) The isometric front view for the below given cylinder - option c

d) The isometric front view for the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: a
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

12. Identify the back view for the below given cylinder.
Find the isometric front view for the below given cylinder

a) The isometric front view for the below given cylinder - option a

b) The isometric front view for the below given cylinder - option b

c) The isometric front view for the below given cylinder - option c

d) The isometric front view for the below given cylinder - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

13. Identify the back view for the below cylinder.
Find the isometric back view for the below cylinder

a) The isometric back view for the below cylinder - option a

b) The isometric back view for the below cylinder - option b

c) The isometric back view for the below cylinder - option c

d) The isometric back view for the below cylinder - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

14. Identify the side view for the below given cylinder.
Find the isometric back view for the below cylinder

a) The isometric back view for the below cylinder - option a

b) The isometric back view for the below cylinder - option b

c) The isometric back view for the below cylinder - option c

d) The isometric back view for the below cylinder - option d
View Answer

Answer: a
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

15. Identify the front view for the below given cylinder.
Find the isometric back view for the below cylinder

a) The isometric back view for the below cylinder - option a

b) The isometric back view for the below cylinder - option b

c) The isometric back view for the below cylinder - option c

d) The isometric back view for the below cylinder - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Engineering Drawing.

To practice all areas of Engineering Drawing, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.