Engineering Drawing Questions and Answers – Isometric Drawing of Cones

«
»

This set of Engineering Drawing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Isometric Drawing of Cones”.

1. Identify the front view of the below given cone.
Find the front view of the below given cone

advertisement

a) The front view of the below given cone - option a

b) The front view of the below given cone - option b

Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

c)The front view of the below given cone - option c

d) The front view of the below given cone - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.
Take Engineering Drawing Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

2. Identify the top view for the below given cone.
Find the front view of the below given cone

a) The front view of the below given cone - option a

advertisement

b) The front view of the below given cone - option b

c)The front view of the below given cone - option c

advertisement

d) The front view of the below given cone - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

3. Identify the top view for the below given cone.
Find the top view for the below given cone

a) The top view for the below given cone - option a

b) The top view for the below given cone - option b

c) The top view for the below given cone - option c

d) The top view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

4. Identify the bottom view for the below given cone.
Find the top view for the below given cone

a) The top view for the below given cone - option a

b) The top view for the below given cone - option b

c) The top view for the below given cone - option c

d) The top view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

5. Identify the side view for the below given cone.
Find the side view for the below given cone

a) The side view for the below given cone - option a

b) The side view for the below given cone - option b

c) The side view for the below given cone - option c

d) The side view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

6. Identify the top view for the below given cone.
Find the side view for the below given cone

a) The side view for the below given cone - option a

b) The side view for the below given cone - option b

c) The side view for the below given cone - option c

d) The side view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

7. Identify the top view for the below given cone.
Find the top isometric view for the below given cone

a) The top isometric view for the below given cone - option a

b) The top isometric view for the below given cone - option b

c) The top isometric view for the below given cone - option c

d) The top isometric view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

8. Identify the back view for the below given cone.
Find the top isometric view for the below given cone

a) The top isometric view for the below given cone - option a

b) The top isometric view for the below given cone - option b

c) The top isometric view for the below given cone - option c

d) The top isometric view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: d
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

9. Identify the top view for the below given cone.
Find the top isometric view for the below given cone

a) The top isometric view for the below given cone - option a

b) The top isometric view for the below given cone - option b

c) The top isometric view for the below given cone - option c

d) The top isometric view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: d
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

10. Identify the front view for the below given cone.
Find the top isometric view for the below given cone

a) The top isometric view for the below given cone - option a

b) The top isometric view for the below given cone - option b

c) The top isometric view for the below given cone - option c

d) The top isometric view for the below given cone - option d
View Answer

Answer: a
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

11. Identify the top view for the below given cone.
Find top isometric view for given cone representing hidden edges, parts & lines

a) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option a

b) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option b

c) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option c

d) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

12. Identify the front view of the following cone.
Find top isometric view for given cone representing hidden edges, parts & lines

a) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option a

b) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option b

c) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option c

d) The top isometric view for cone representing hidden edges, parts & lines - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

13. Identify the top view for the below given cone.
Find top isometric view for cone in such way that maximum possible details are visible

a) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option a

b) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option b

c)The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option c

d) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option d
View Answer

Answer: c
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

14. Identify the bottom view for the below given cone.

Find top isometric view for cone in such way that maximum possible details are visible

a) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option a

b) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option b

c) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option c

d) The top isometric view for cone in way that maximum possible detail are visible - option d
View Answer

Answer: b
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

15. Identify the side view for the below given cone.
Find side isometric view for given cone representing hidden edges, parts & lines

a) The side isometric view for given cone representing hidden edges, parts - option a

b) The side isometric view for given cone representing hidden edges, parts - option b

c)The side isometric view for given cone representing hidden edges, parts - option c

d) The side isometric view for given cone representing hidden edges, parts - option d
View Answer

Answer: a
Explanation: The isometric view should be drawn according to the given views and in such a way that maximum possible details are visible. Arrow mark in the given figure show the direction in which front view is taking and dotted lines represent hidden edges, parts and lines.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Engineering Drawing.

To practice all areas of Engineering Drawing, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.