Hazardous Waste Management Questions and Answers – Transportation – Regulations Governing Generator

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Transportation – Regulations Governing Generator”.

1. Any person by site whose act causes hazardous waste to become subject to regulation is known as ________
a) Generator
b) Transporter
c) Producer
d) Importer
View Answer

Answer: a
Explanation: As per code 49 regulation of EPA, HW generator is defined as any person by site whose act causes hazardous waste to become subject to regulation.
advertisement

2. Person who removes hazardous waste residues in a vehicle that have carried raw materials and sludge is a generator.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Person who removes hazardous waste residue and sludge in vehicle or vessel that have carried raw materials or hires party to remove and dispose sludges is considered as HW generator.

3. Under ________ regulations, carried is also considered generator if carrier imports HW.
a) DOT
b) NPL
c) NEPA
d) HLP
View Answer

Answer: a
Explanation: Under DOT regulations, carried is also considered generator if carrier imports HW, mixes HW with different DOT descriptions, or is responsible for discharge of HW.

Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Which of the following DOT regulation is applied to all hazardous material?
a) Identification of waste
b) Coding
c) Analysis
d) Transport
View Answer

Answer: a
Explanation: Identifying and classifying waste according to DOT hazardous materials are the pre-transport or DOT regulation that is applied for all hazardous material.

5. If the waste generated is hazardous, generators should obtain _________
a) Permit
b) Manifest
c) Identification number
d) Chemical analysis
View Answer

Answer: c
Explanation: If the waste generated is hazardous, generators should obtain EPA identification number by submitting EPA form to agency.
Take Hazardous Waste Management Practice Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. Hazardous waste transportation regulations are regulated by ________ and _______
a) EPA, DOT
b) NPL, DOT
c) EPA, NEPA
d) EPA, HPS
View Answer

Answer: a
Explanation: Hazardous waste transportation regulations are regulated by EPA and DOT which include notification and manifest requirements.

7. Generators are responsible for providing transportation.
a) False
b) True
View Answer

Answer: b
Explanation: Generators are responsible for providing transportation such as rail tanks, tankers, highway cargo tanks and certain fright containers.
advertisement

8. Generators may periodically exceed or fall below their normal generation limits are considered _____ generator.
a) Episodic
b) SQG
c) LQG
d) MQG
View Answer

Answer: a
Explanation: Generators may periodically exceed or fall below their normal generation limits are considered episodic generator and is responsible for complying with all applicable requirements of that category of HW.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

advertisement

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.