Hazardous Waste Management Questions and Answers – TSDF – Soil and Biological Quality Monitoring

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers focuses on “TSDF – Soil and Biological Quality Monitoring”.

1. Monitoring surface water is done at least once in a __________
a) Week
b) Month
c) Day
d) Quarter
View Answer

Answer: d
Explanation: Monitoring of surface waters (river, impoundments) at upstream and downstream and in adjoining area is necessary at least once in a quarter.
advertisement

2. It is necessary to collect the sample of be benthal deposit upto a distance of _______ m from the TSDF.
a) 200
b) 300
c) 400
d) 500
View Answer

Answer: d
Explanation: It is necessary to collect the sample of benthal deposit of the stream upto a distance of 500 m from the TSDF to check for contamination.

3. Surface water samples should be analyzed for pH, colour and turbidity.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Surface water samples should be analyzed for pH, Colour, EC, Turbidity (NTU), SS, TDS, TOC, DO, BOD, COD, heavy metals (such as Pb, Cd, Cu, Zn, Cr, Hg, Ni), Fe, CN, F, As and Mn, Cl, NO3 , SO4 , TKN, Total Alkalinity, Total hardness.
advertisement
advertisement

4. Soil sample has to be measured for TOC and PAH.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The soil samples should be analyzed for pH, EC, Colour, TDS, TOC, TSS, PAH, heavy metals (such as Pb, Cd, Cu, Zn, Cr, Hg, Ni), CN, F, As and Mn.

5. Composite soil sample is required to be collected up to a depth of _______ m.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: a
Explanation: Composite soil sample is required to be collected up to a depth of 1 m beneath the soil surface for every grid size of 250 X 250 m up to a radius of 500 m from the center of the TSDF.
advertisement

6. Soil samples should be collected and analyzed for the suggested parameters at least ________ in a year.
a) Once
b) Twice
c) Thrice
d) Quarter
View Answer

Answer: a
Explanation: Soil samples should be collected and analyzed for the suggested parameters at least once in a year i.e. pre-monsoon.

7. Plantations of locally available ___________ to be made in all directions of the TSDF.
a) Sensitive plants
b) Teak plants
c) Canopy
d) Banyan tree
View Answer

Answer: a
Explanation: Plantations of locally available sensitive plants to be made in all directions of the TSDF at different distances to observe and record periodically the health of each plant.
advertisement

8. What is the hazardous pollutant released from fax machines?
a) Lithium
b) Selenium
c) Lead
d) Copper
View Answer

Answer: b
Explanation: Photoelectric cells, pigments, photocopiers, fax machines releases selenium into environment.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

advertisement

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter