Hazardous Waste Management Questions and Answers – Assessment of Hazardous Sites

«
»

This set of Hazardous Waste Management online quiz focuses on “Assessment of Hazardous Sites”.

1. Under MTCA, the process for cleaning up a hazardous waste site is ____________
a) SHA
b) NPL
c) HAP
d) SHP
View Answer

Answer: a
Explanation: Site Hazard Assessment (SHA) is the process for cleaning up a hazardous waste site under Model Toxic Control Act.
advertisement

2. What is the main purpose of a site hazard assessment?
a) To provide data
b) Obtain SHA
c) Analysis
d) Establishment
View Answer

Answer: a
Explanation: The main purpose of a site hazard assessment is to provide sufficient sampling data and other information to confirm contamination and identify HW.

3. Site Hazard Assessment always necessary.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Sites doing independent clean-ups and requesting Ecology consultation does not require Site Hazard Assessment.
advertisement
advertisement

4. Site ranking by WRM represents an estimation of __________
a) Threat
b) Inactivity
c) Toxic
d) Chemicals
View Answer

Answer: a
Explanation: Site ranking by Washington Ranking Method represents an estimation of the potential threat posed by a site.

5. Landfill should not be constructed within ________ m of lake or pond.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
View Answer

Answer: b
Explanation: Landfill should not be constructed within 200 m of lake or pond because of concerns regarding runoff of waste water contact.
advertisement

6. A landfill site should be ___________ m away from informed habituated area.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 500
View Answer

Answer: d
Explanation: A zone of 500 m around a landfill boundary should be declared a No-Development Buffer Zone and developmental activities are prohibited.

7. A landfill should be constructed within __________ m of highway.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
View Answer

Answer: b
Explanation: A landfill should be constructed within 200 m of the right of way of any state or national highway for aesthetic reasons.
advertisement

8. Subsoil investigation has to be done for __________
a) Landfill design
b) Analysis
c) Recovery
d) Transport
View Answer

Answer: a
Explanation: Subsoil investigation has to be done for landfill design, for borrow area of liner material and for approach road to landfill.

9. Hydrological investigation has to be done for ___________
a) Landfill design
b) Analysis
c) Recovery
d) Collection of hydrological data
View Answer

Answer: d
Explanation: Hydrological investigation has to be done for collection of hydro-meteorological data and topographical maps of surrounding area.
advertisement

10. The active period of landfill range from ____________ years.
a) 10-20
b) 20-30
c) 30-40
d) 40-50
View Answer

Answer: a
Explanation: The active period of a landfill range from 10 to 25 years depending on the availability of land area.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management for online Quizzes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter