Hazardous Waste Management Questions and Answers – Bulk Transportation

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Bulk Transportation”.

1. Including tachograph in trucks were employed by _______
a) IIHS
b) IHTS
c) IPYS
d) IITA
View Answer

Answer: a
Explanation: To reduce accidents and for better braking system Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) recommended to include tachograph in trucks.
advertisement

2. Which among the following are the main carrier of bulk transport on road?
a) Tanks
b) Cargo tanks
c) Trucks
d) Tankers
View Answer

Answer: b
Explanation: Cargo tanks are the main carrier of bulk transport on road and are usually made of steel and aluminium.

3. Capacity range of cargo tank is ________ gallons.
a) 4000-12000
b) 4000-8000
c) 8000-12000
d) 5000-10000
View Answer

Answer: a
Explanation: Capacity of cargo tank ranges from 4000-12000 gallons, some states allow higher gross weights.

4. The large private interstate transporters have new tankers.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The large private interstate transporters have new tankers and small intrastate private carriers have older equipment.
advertisement
advertisement

5. Useful life of cargo tanks used to export ___________ years.
a) 10
b) 20
c) 30
d) 40
View Answer

Answer: b
Explanation: Useful life of cargo tanks used to export is 20 years and cargo tanks generally go through succession of owners.
advertisement

6. Life span of tanker carrying corrosive is less.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Life span of tanker carrying corrosive is less than that of cargo tanks carrying non-corrosives.

7. Which of the following transportation poses greater property damage?
a) Gasoline
b) Oil
c) Fuel
d) Propane
View Answer

Answer: a
Explanation: The larger volume transportation of gasoline is responsible for more deaths, injuries and property than transportation of other hazardous materials.
advertisement

8. What is the useful life span of tankers in rail shipment?
a) 30
b) 50
c) 70
d) 20
View Answer

Answer: a
Explanation: 80% of annual rail shipment hazardous materials involve tankers which has useful life span of 30-40 years.

9. What is the percent of chemicals transported in rail tonnage?
a) 60
b) 66
c) 70
d) 76
View Answer

Answer: b
Explanation: 66% of rail tonnage consists of chemicals, 23% petroleum products and 25% liquids or corrosive materials.
advertisement

10. What is the capacity range of tank barges used in marine shipment?
a) 30000-60000
b) 20000-30000
c) 20000-30000
d) 4000-50000
View Answer

Answer: a
Explanation: The capacity range of tank barges used in marine shipment is 30000-60000 gallons and tankers are 10 times larger than those used in road shipment.

11. Which among the following comes under non-bulk transportation?
a) Gasoline
b) Fuel
c) Oil
d) Wood
View Answer

Answer: d
Explanation: Materials used in on-bulk packaging include fibre, plastic, wood, glass, fibre glass and metals.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter