Hazardous Waste Management Questions and Answers – TSDF – Groundwater Quality Monitoring

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “TSDF – Groundwater Quality Monitoring”.

1. Ground water characteristics has to be monitored at least once in a _________ till design span.
a) Week
b) Month
c) Day
d) Quarter
View Answer

Answer: d
Explanation: Ground water characteristics has to be monitored at least once in a quarter till designed life span of the TSDF.
advertisement

2. Ground water pH has to be analysed in monitoring.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Ground water should be analysed for pH, Colour, EC, Turbidity (NTU), SS, TDS, TOC, COD, heavy metals, Fe, CN, F, As and Mn, Cl, NO3 , SO4 , TKN, Total Alkalinity, Total hardness and Total Pesticides.

3. Ground water samples should be collected at least up to a distance ________ km.
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
View Answer

Answer: d
Explanation: Ground water samples should be collected at least up to a distance of 5 KM from the TSDF location to analyse for contamination.
advertisement
advertisement

4. If no open wells are available, action needs to be taken to provide at least _________ monitoring wells.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: d
Explanation: If no open wells or tube wells are available, action needs to be taken to provide at least four monitoring wells (piezometric) around the TSDF.

5. How should the monitoring wells be arranged in the absence of bore wells?
a) One on up gradient and other three on the down gradient
b) One on up gradient and other two on the down gradient
c) One on up gradient and other one on the down gradient
d) One on up gradient and other four on the down gradient
View Answer

Answer: a
Explanation: In the absence of bore wells monitoring wells in such a way that one on up gradient of the ground water flow and other three on the down gradient side of the ground water flow at least up to first layer aquifer.
advertisement

6. The ground water flow direction has to be ascertained periodically and reported at least __________
a) Once in a year
b) Once in two years
c) Once in three years
d) Once in four years
View Answer

Answer: c
Explanation: The ground water flow direction has to be ascertained periodically and reported at least once in three years so as to know any changes in the ground water flow directions.

7. The directions of the ground water flow have to be established with _________
a) State Ground Water Board
b) Water Control Board
c) PCB
d) SPCB
View Answer

Answer: a
Explanation: The directions of the ground water flow have to be established in consultation with the State Ground Water Board or any other authority.
advertisement

8. Lead content has to be checked in ground water analysis.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Heavy metals such as Pb, Cd, Cu, Zn, Cr, Hg, Ni has to be monitored to prevent groundwater contamination.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

advertisement

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter