Hazardous Waste Management Questions and Answers – TSDF – Site-Location

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “TSDF – Site-Location”.

1. No landfill shall normally be constructed within ______ m of any lake or pond.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
View Answer

Answer: b
Explanation: No landfill shall normally be constructed within 200 m of any lake or pond, because of concerns regarding runoff of waste contaminated water.
advertisement

2. No landfill shall be constructed within a ______ m of a navigable river or stream.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
View Answer

Answer: a
Explanation: No landfill shall be constructed within a 100 m of a navigable river or stream to prevent contamination from leachate.

3. No landfill shall be constructed within a ______ year flood plain.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
View Answer

Answer: a
Explanation: No landfill shall be constructed within a 100-year flood plain, landfills must not be built within the flood plains of major rivers unless properly designed protection embankments are constructed around the landfills.

advertisement
advertisement

4. No landfill shall be constructed within _______ m of the highway.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
View Answer

Answer: d
Explanation: No landfill shall be constructed within 500 m of the right of way of any state or national highway, to prevent vehicular accidents.

5. A landfill site shall be at least _______ m from a notified habituated area.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 500
View Answer

Answer: d
Explanation: A landfill site shall be at least 500 m from a notified habituated area. A zone of 500 m around a landfill boundary should be declared a no-development buffer zone.
advertisement

6. Landfill shall be constructed within critical habitat areas.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Landfill shall not be constructed within critical habitat areas including reserved forest areas.

7. No landfill shall be constructed within __________ m of any water supply well.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 500
View Answer

Answer: d
Explanation: No landfill shall be constructed within 500 m of any water supply well to prevent contamination of water from leachate runoff.
advertisement

8. No landfill shall be located in areas where the ground water table will be less than _________ m below.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: b
Explanation: No landfill shall be located in areas where the ground water table will be less than 2m below base of landfill to prevent contamination of ground water.

9. What is the search radius range while selecting TSDF?
a) 5-250
b) 2-200
c) 6-250
d) 6-200
View Answer

Answer: a
Explanation: The search radius range while selecting TSDF is 5-250 km, search area will be so chosen that it minimizes the number of HW landfills in any region or state.
advertisement

10. The active life of landfill is _________ years.
a) 10-25
b) 10-20
c) 20-30
d) 20-50
View Answer

Answer: a
Explanation: The period for which waste filling is in progress at the landfill and typically range from 10 to 25 years depending on the availability of land area.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter