Hazardous Waste Management Questions and Answers – Classification – Lists of Wastes

«
»

This set of Basic Hazardous Waste Management Questions and Answers focuses on “Classification – Lists of Wastes”.

1. How many lists are observed according to CFR?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: d
Explanation: Hazardous wastes comes under either F, P, K, U list found in title 40 of Code of Federal Regulations.
advertisement

2. The lists that identifies manufacturing waste is _______
a) F and K
b) P and U
c) A and B
d) C and D
View Answer

Answer: a
Explanation: The F and K list identifies waste from manufacturing and industrial sectors.

3. ____ list waste is from non-specific source.
a) P
b) F
c) K
d) U
View Answer

Answer: b
Explanation: The processes generating from manufacturing and industrial activities are from different sectors, they are known as non-specific source.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. F list wastes are divided into ________ groups.
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8
View Answer

Answer: c
Explanation: F list wastes are divided into seven groups depending on the type of manufacturing and industrial operation by which the waste is created.

5. ________ list waste is from specific source.
a) P
b) F
c) K
d) U
View Answer

Answer: c
Explanation: The K-list identifies hazardous wastes from specific sectors of industry and manufacturing process, therefore the source of waste can be determined.
advertisement

6. A waste to be listed under K, it must fit into _______ categories of list.
a) 12
b) 13
c) 4
d) 15
View Answer

Answer: b
Explanation: A waste to be listed under K, it must fit into 13 categories of list and must match one of the detailed K list waste descriptions by CFR.

7. What is the hazardous waste number for halogenated compounds?
a) F005
b) F006
c) K005
d) K006
View Answer

Answer: a
Explanation: The hazardous waste number for halogenated compounds is F005, and the hazardous code is I, T.
advertisement

8. The lists that identifies unused waste is _____
a) F and K
b) P and U
c) A and B
d) C and D
View Answer

Answer: b
Explanation: The P and U lists identifies hazardous waste as pure and commercial grade creations of unused chemicals that are being disposed from an activity.

9. ______ list identifies waste from acute discarded chemicals.
a) P
b) F
c) K
d) U
View Answer

Answer: a
Explanation: The P-list identifies acute hazardous wastes from discarded commercial chemical products according to CFR.
advertisement

10. ________ list identifies waste from acute discarded chemicals.
a) P
b) F
c) K
d) U
View Answer

Answer: d
Explanation: The U-list identifies hazardous wastes from discarded commercial chemical products according to CFR.

11. What is the hazardous waste number of Acrolein?
a) P001
b) P002
c) P003
d) P004
View Answer

Answer: c
Explanation: The hazardous waste number of Acrolein is P003 and the chemical abstract number is 107-02-8.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice basic questions and answers on all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.