Hazardous Waste Management Questions and Answers – Classification – Waste Analysis Plan

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Classification – Waste Analysis Plan”.

1. WAP is used to conduct detailed ________
a) Analysis
b) Experiment
c) Transport
d) Import
View Answer

Answer: a
Explanation: Waste Analysis Plan (WAP) documents the procedure which is required for detailed physical and chemical analysis.
advertisement

2. A WAP is required for all TSDFs and generators of hazardous waste.
a) False
b) True
View Answer

Answer: b
Explanation: Waste Analysis Plan is required for all TSDFs and generators of hazardous waste to meet LDR standards.

3. A WAP reduces _________
a) Improper handling
b) Import
c) Export
d) Analysis
View Answer

Answer: a
Explanation: Waste Analysis Plan reduces the liabilities, thus decreases improper handling and management of waste.
advertisement
advertisement

4. WAP comply requirement under law ________
a) SARA
b) CERCLA
c) RCRA
d) HAP
View Answer

Answer: c
Explanation: The plan works under the Federal law RCRA 40 CFR 262.11, which requires the generator to analyse if the waste generated is hazardous.

5. To determine characteristics of waste, laboratory analysis is required.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: To determine characteristics of wastes sampling methods, tools required for sampling, sample holding time and laboratory analysis are required.
advertisement

6. A prohibited waste should not be disposed on _________ according to LDR.
a) Land
b) Air
c) Water
d) Facility
View Answer

Answer: a
Explanation: A prohibited waste should not be disposed on land, it has to be treated either on-site or off-site.

7. Management of hazardous waste is listed under part ________ of LDR program.
a) 458 and 578
b) 262 and 268
c) 111 and 211
d) 258 and 269
View Answer

Answer: b
Explanation: Management of hazardous waste such as accumulation of waste in tanks are listed in part 262 and 268 of LDR requirements.
advertisement

8. Parts 264 through 268 and 270 concerns about waste _________ requirements.
a) Analysis
b) Import
c) Export
d) Transport
View Answer

Answer: a
Explanation: Parts 264 through 268 and 270 concerns about waste analysis methodologies for safe management.

9. Small Quantity Generators are subjected to regulation under ________ part of LDR.
a) 261
b) 262
c) 265
d) 268
View Answer

Answer: b
Explanation: SQGs are generators of > 100 kg/month and < 1000 kg/month of hazardous waste subjected to regulation of LDR under Part 262.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter