Hazardous Waste Management Questions and Answers – Injection Well

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Injection Well”.

1. Class ___________ wells inject hazardous and non-hazardous waste beneath the lowermost formation.
a) I
b) II
c) III
d) IV
View Answer

Answer: a
Explanation: Class I wells inject hazardous and non-hazardous waste beneath the lowermost formation containing an underground source of drinking water (USDW) within ¼ mile of the well bore.
advertisement

2. Class ____________ wells that inject fluids associated with oil and natural gas production.
a) I
b) II
c) III
d) IV
View Answer

Answer: b
Explanation: Class II wells inject fluids associated with oil and natural gas production, for enhanced recovery of oil or natural gas and for storage of liquid hydrocarbons.

3. Class ____________ wells inject fluids for extraction of minerals from ore bodies.
a) I
b) II
c) III
d) IV
View Answer

Answer: c
Explanation: Class III wells inject fluids for extraction of minerals from ore bodies that have not been nor cannot be conventionally mined, which includes salts, sulfur and uranium.
advertisement
advertisement

4. Class ____________ wells inject hazardous or radioactive waste into and or above a formation containing an USDW.
a) I
b) II
c) III
d) IV
View Answer

Answer: d
Explanation: Wells that inject hazardous or radioactive waste into and or above a formation containing an USDW. This type is banned unless authorized under other statutes for groundwater remediation.

5. Any injection well not included in class I-IV belongs to class V.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Any injection well not included in class I-IV belongs to class V. This includes, but is not limited to: air conditioning return flow wells, cesspools, drainage wells, recharge wells, salt water intrusion barrier wells, septic system for a multiple dwelling, subsidence control wells, and spent brine disposal wells.
advertisement

6. Class I injection well is checked and monitored to ensure adequate protection of ____________
a) USDW
b) NPL
c) WCA
d) HPS
View Answer

Answer: a
Explanation: Class I well is checked and monitored through the use of logs and other tests to ensure adequate construction for protection of underground sources of drinking water (USDWs).

7. When was safe drinking water act enacted?
a) 1971
b) 1972
c) 1973
d) 1974
View Answer

Answer: d
Explanation: In December, 1974 Congress enacted Safe Drinking Water Act, which required EPA to set requirements for protecting underground sources of drinking water (USDWs).
advertisement

8. Class ____ well include wells with similar functions.
a) I
b) II
c) III
d) VI
View Answer

Answer: d
Explanation: Class VI well includes wells with similar functions, construction, and operating features for the better technical knowledge and requirements that has to be applied for each class.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

advertisement

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter