Hazardous Waste Management Questions and Answers – Laws for Site Remediation

«
»

This set of Hazardous Waste Management Assessment Questions and Answers focuses on “Laws for Site Remediation”.

1. The RCRA regulations are mainly focused on _________
a) Prevention
b) Cleanup
c) Contamination
d) Pollution
View Answer

Answer: a
Explanation: The RCRA regulations are mainly focused on prevention of hazardous waste rather than response or cleanup of wastes that are already released.
advertisement

2. Waste generated from the cleanup of environmental contamination site is called as _________
a) Contamination waste
b) Remediation waste
c) Pollution waste
d) Hazardous waste
View Answer

Answer: b
Explanation: Waste generated from the cleanup of environmental contamination site is called as remediation waste and is controlled by RCRA.

3. Remediation activities often involve less concentrated wastes.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Remediation activities involve less concentrated wastes, one-time activities, and shorter-term activities for cleanup and is overseen by EPA.
advertisement
advertisement

4. Which program is used for facility that manages remediation waste?
a) RCRA
b) CERCLA
c) NPL
d) RAP
View Answer

Answer: d
Explanation: Remedial Action Plan (RAP) is designed for facility that manages remediation waste.

5. Subtitle ________ of RCRA explains about causes of problems and delays for clean-ups.
a) A
b) B
c) C
d) D
View Answer

Answer: c
Explanation: Subtitle C of RCRA explains about causes of problems and delays for clean-ups and also about management requirements.
advertisement

6. Subtitle C of RCRA explains about LDR.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Subtitle C of RCRA explains about Land Disposal restrictions (LDR), Minimum Technological Requirements (MTR) and RCRA permitting procedures for clean-up activities.

7. _________ are the special unit designed by RCRA for TS and disposal of hazardous wastes managed for cleanup.
a) CAMU
b) RAPS
c) LMD
d) CUPS
View Answer

Answer: a
Explanation: Corrective Action Management Units (CAMU) and Temporary Units (TU) are the special unit designed by RCRA for treatment, storage, and disposal of hazardous wastes managed for cleanup.
advertisement

8. When was CAMU regulations promulgated?
a) 1991
b) 1992
c) 1993
d) 1994
View Answer

Answer: c
Explanation: CAMU regulations were published on February 16, 1993 for safe treatment, storage and disposal of hazardous wastes managed for cleanup.

9. _________ memorandum describes the distinctions between the final Corrective Action Management Unit.
a) AOC
b) NPL
c) CUP
d) HPS
View Answer

Answer: a
Explanation: Area of contamination (AOC) policy describes the distinctions between CAMU and encourages use of options to expedite remedial action.
advertisement

10. _________ rule exempts small scale treat-ability studies.
a) TSE
b) NPL
c) CUP
d) HPS
View Answer

Answer: a
Explanation: Treatability Studies Exclusion rule exempts small scale treat-ability studies from Subtitle C regulation.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management Assessment Questions, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter