Hazardous Waste Management Questions and Answers – Landfill Disposal – Closure and Post-closure

«
»

This set of Hazardous Waste Management Questions and Answers for Aptitude test focuses on “Landfill Disposal – Closure and Post-closure”.

1. When a hazardous waste management unit stops receiving waste and reaches the end of its active life it must be closed according to RCRA.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: When a hazardous waste management unit stops receiving waste and reaches the end of its active life it must be cleaned up, closed, monitored, and maintained in compliance with RCRA.
advertisement

2. The requirements for closure and post-closure activities are entitled in CFR _______ and _______
a) 264, 265
b) 265, 266
c) 266, 267
d) 267, 268
View Answer

Answer: a
Explanation: The requirements for closure and post-closure activities are found in title 40 of the Code of Federal Regulations (CFR) in part 264 or part 265, subpart G Closure and Post-Closure.

3. Part 264 of closure and post-closure rules are applied to _________
a) Industries
b) Facilities
c) Permitted facilities
d) TSDF
View Answer

Answer: c
Explanation: Part 264 of closure and post-closure rules are applied to permitted facilities under Code of Federal Regulations (CFR).
advertisement
advertisement

4. Part 265 of closure and post-closure rules are applied to _________
a) Industries
b) Facilities
c) Permitted facilities
d) Facilities before rules adopted
View Answer

Answer: d
Explanation: Part 264 of closure and post-closure rules are applied to facilities in operation before these rules became effective and is referred to as interim status facilities.

5. In a multiple HW management facility, ceasing only one unit operation which others remain intact is known as _______ closure.
a) Partial
b) Complete
c) Half
d) Final
View Answer

Answer: a
Explanation: At TSDFs where multiple HW management units in operation, ceasing only one unit operation while remaining units in operation is known as partial closure.
advertisement

6. Removing all wastes from the waste management unit and decontaminate or remove all equipment is known as _______ closure.
a) Partial
b) Full
c) Clean
d) Decontaminate
View Answer

Answer: c
Explanation: Removing all wastes from the waste management unit, decontaminate or remove all equipment, structures, and surrounding soils is known as clean closure.

7. Interim status facilities must have written closure plans within _______ months before closure.
a) 2
b) 4
c) 6
d) 8
View Answer

Answer: c
Explanation: Interim status facilities should have written closure plans within six months of becoming prior to subject regulations.
advertisement

8. Facilities with landfills and land treatment units are required to notify the EPA ________ days prior to the date they intend to begin partial or final closure.
a) 20
b) 40
c) 60
d) 80
View Answer

Answer: c
Explanation: Facilities with landfills, impoundments, land treatment units, and waste piles are subjected to notify the EPA Regional Administrator 60 days prior to the date they intend to begin partial or final closure of landfill.

9. Facilities with tanks and boilers should notify EPA 60 days prior before closure.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Facilities with containers, tanks, incinerators or boilers and industrial furnaces should notify EPA 45 days prior before closure.
advertisement

10. After landfill unit receives last shipment of hazardous waste, it has __________ days to commence closure.
a) 10
b) 20
c) 30
d) 40
View Answer

Answer: c
Explanation: After landfill unit receives last shipment of hazardous waste, it has 30 days to commence closure preparations and 180 days to complete all closure activities.

11. After completing closure operations facility has _________ days to inform EPA.
a) 20
b) 40
c) 60
d) 80
View Answer

Answer: c
Explanation: After completing closure operations facility has 60 days to certify closure completion by submitting a written certification to EPA regional administration.

12. What is the standard post-closure care period?
a) 10
b) 20
c) 30
d) 40
View Answer

Answer: c
Explanation: The standard post-closure care period is 30 years but this can be shortened or extended on a case-by-case basis by the permitting authority.

13. What is the purpose of risk based clean closure memo?
a) Analysis
b) Storage rules
c) Guidance on risk based closure
d) Adopt risk based closure
View Answer

Answer: c
Explanation: The purpose of risk based clean closure memo is to provide guidance on risk-based clean closure and to confirm that, under current RCRA regulations.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management for Aptitude test, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter