Hazardous Waste Management Questions and Answers – Waste Minimization – Record Keeping

«
»

This set of Hazardous Waste Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Waste Minimization – Record Keeping”.

1. EPA ID is required for very small quantity generators.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Very small quantity generators produces ≤100 kg/month, and ≤ kg/month of acute hazardous waste, therefore EPA ID is not required.
advertisement

2. On-Site Accumulation Quantity of small scale generators is less than ______ kg.
a) 2000
b) 4000
c) 6000
d) 8000
View Answer

Answer: c
Explanation: The amount of hazardous waste generators small scale generators are allowed to accumulate on site with a permit is <6000kg.

3. Accumulation time limit for SQG is less than or equal to _______ days.
a) 170
b) 180
c) 190
d) 160
View Answer

Answer: b
Explanation: Accumulation time limit for SQG is less than or equal to 180 days. It is less than or equal to 200 days if transportation is greater than 200 miles.
advertisement
advertisement

4. ______ planning is required for Emergency Procedures while handling SQG waste.
a) Less
b) Basic
c) Full
d) Null
View Answer

Answer: b
Explanation: Basic Contingency Plan and Emergency Procedures are to follow during an unplanned major event.

5. A generator must keep a copy of each manifest signed for a period of _____ years.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: A generator must keep a copy of each manifest signed for three years or until he receives a signed copy from the designated facility which received the waste for safe disposal.
advertisement

6. A transporter must keep a copy of each Biennial Report for three years.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: A generator must keep a copy of each Biennial Report and Exception Report for a period of at least three years from the due date of the report.

7. The generator must sign the manifest by ________
a) Hand
b) Digitally
c) Placard
d) Electronically
View Answer

Answer: a
Explanation: The generator must sign the manifest certification by hand and obtain the handwritten signature of the initial transporter and date of acceptance on the manifest without fail.
advertisement

8. For shipments of hazardous waste within the United States only by water _______ copies of manifest must be sent.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: For shipments of hazardous waste within the United States only by water, the generator must send three copies of the manifest dated and signed in accordance with reference to operator of the designated facility.

9. For rejected shipments of hazardous waste the generator must _________
a) Sign item 18c
b) Sign item 20
c) Sign either
d) Sign e-copy
View Answer

Answer: c
Explanation: For rejected shipments of hazardous waste the generator must sign either item 18c or 20 and provide the transporter a copy of the manifest.
advertisement

10. Generator is not held responsible for non-submission of ________
a) E-manifest
b) Manifest
c) Manifest to reporter
d) Manifest to transporter
View Answer

Answer: a
Explanation: No generator may be held liable for the inability to produce an electronic manifest if the generator demonstrates technical errors.

11. A generator who initiates a shipment of hazardous waste must certify _________ techniques adopted.
a) Waste minimisation
b) Manifest
c) Analysis
d) NPL
View Answer

Answer: a
Explanation: A generator who initiates a shipment of hazardous waste must certify economically practicable and effective management process adopted.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter