Hazardous Waste Management Questions and Answers – Regulations Governing Transporters

«
»

This set of Hazardous Waste Management Interview Questions and Answers for Experienced people focuses on “Regulations Governing Transporters”.

1. A transporter of hazardous waste is subject to regulations under _____________
a) RCRA
b) CERCLPA
c) NEPA
d) NPL
View Answer

Answer: a
Explanation: A transporter of hazardous waste is abided to regulations under RCRA, outlined in Title 40 of the Code of Federal Regulations (CFR) part 263.
advertisement

2. A transporter is prohibited from transporting hazardous waste if they do not have an ID number.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: A transporter is prohibited from transporting hazardous waste if they do not have an ID number issued by EPA.

3. EPA transportation ID is site-specific.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: EPA generator ID is site-specific, whereas, transporter ID numbers are assigned to the transportation company as a whole.
advertisement
advertisement

4. _____________ is designed to track hazardous waste from the time it leaves the generator facility to TSDF.
a) Waste manifest system
b) Chemical analysis
c) Manifest
d) NPL
View Answer

Answer: a
Explanation: EPA’s hazardous waste manifest system is designed to track hazardous waste from the time it leaves the generator facility for the safe management of hazardous waste.

5. How long does the transporter must keep a copy of the manifest?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The transporter must keep a copy of the manifest for 3 years which is signed and dated by the recipient.
advertisement

6. _____________ transporters are exempted from the manifest requirements.
a) NPL
b) SQG
c) LQG
d) MQG
View Answer

Answer: b
Explanation: Transporters who handle certain recycled or reclaimed wastes generated by small quantity generators are exempted from the manifest requirements.

7. In case of transporting SQG waste the vehicle used to transport the waste must be owned by ____________
a) Recycling facility
b) Exporter
c) Importer
d) Trans-boundary owner
View Answer

Answer: a
Explanation: In case of transporting SQG waste the vehicle used to transport the waste must be owned by the recycling facility as described in 40 CFR section 262.20 (e)(i)(ii).
advertisement

8. The regulations governing imports and exports of hazardous waste found in ____________
a) 40 CFR
b) 41 CFR
c) 42 CFR
d) 43 CFR
View Answer

Answer: a
Explanation: The regulations governing imports and exports of hazardous waste are established in in 40 CFR part 262, sub-part E.

9. Vehicle used for transportation shall be in accordance with ____________
a) NPL
b) MVA
c) HPS
d) RCRA
View Answer

Answer: b
Explanation: Vehicle used for transportation shall be in accordance with the provisions under the Motor Vehicles Act, 1988.
advertisement

10. Transporter should have valid ____________ during transportation.
a) PUCC
b) NPL
c) MVA
d) RCRA
View Answer

Answer: a
Explanation: Transporter should have valid Pollution Under Control Certificate (PUCC) during waste transportation phase.

11. Vehicles shall be painted preferably in ____________ colour for identification.
a) Red
b) White
c) Yellow
d) Blue
View Answer

Answer: d
Explanation: Vehicles shall be painted preferably in blue colour with white strip of 15 to 30 cm width running centrally all over to facilitate easy identification.

12. Which of the following should be provided utmost importance while transporting HW?
a) Emergency number
b) Waste analysed
c) Vehicle ID
d) Transport ID
View Answer

Answer: a
Explanation: Emergency phone numbers and TREM Card in Form 10 of HWMH rules should be provided utmost importance while transporting HW.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hazardous Waste Management.

To practice all areas of Hazardous Waste Management for Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter