Aircraft Maintenance Questions and Answers – Boeing KC-46 Pegasus-2

«
»

This set of Aircraft Maintenance Question Paper focuses on “Boeing KC-46 Pegasus-2″.

1. When did the USAF take delivery of the first KC-46?
a) 10 January 2019
b) 10 January 2017
c) 10 January 2013
d) 10 January 2000
View Answer

Answer: a
Explanation: The USAF took delivery of the first KC-46 on 10 January 2019. The aircraft was originally scheduled to be delivered in 2016, however got delayed due to various reasons.
advertisement

2. What is the maximum speed of the KC-46?
a) Mach 0.86
b) Mach 0.086
c) Mach 8.6
d) Mach 86
View Answer

Answer: a
Explanation: Maximum speed of the KC-46 was Mach 0.86, which is approximately 914 km/h. Cruise speed for the aircraft is Mach 0.80, which is approximately 851 km/h.

3. The KC-46 has a service ceiling of ________ feet.
a) 37,000
b) 32,500
c) 45,000
d) 40,100
View Answer

Answer: d
Explanation: The KC-46 has a service ceiling of 40,100 feet, which is approximately 12,200m. The aircraft requires 2 pilots and 1 boom operator.

4. Which of the following is not an operator of the KC-46?
a) United States
b) Israel
c) Australia
d) Japan
View Answer

Answer: c
Explanation: Australia is not an operator of the KC-46. However, United States, Israel and Japan are all operators of the KC-46 aircraft.

5. What is the wingspan of the KC-46?
a) 157 feet 8 inches
b) 107 feet 3 inches
c) 190 feet 2 inches
d) 122 feet 0 inches
View Answer

Answer: a
Explanation: The KC-46 has a wingspan of 157 feet 8 inches (48.1m). Further, the aircraft measures 165 feet 6 inches (50.5m) in length.

advertisement

6. The Boeing KC-46 Pegasus has seating for up to 114 people.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: True, the Boeing KC-46 Pegasus aircraft has seating for up to 114 people. Alternatively, the aircraft can carry up to 18 463L pallets or 58 patients.

7. What is the payload of the Boeing KC-46 Pegasus?
a) 49,500 kg
b) 29,500 kg
c) 20,000 kg
d) 60,000 kg
View Answer

Answer: b
Explanation: The Boeing KC-46 Pegasus has a payload of 29,500 kg, which is approximately 65,000lb. The aircraft also has 15 permanent seats for additional air crew members.

8. The PW4000 engine is certified for __________ minute ETOPS if used in twinjets.
a) 100
b) 60
c) 180
d) 30
View Answer

Answer: c
Explanation: The PW4000 engine is certified for 180 minute ETOPS if used in twinjets. The KC-46 uses a 94 inch diameter fan with a certified thrust up to 62,000lbf.

9. The Boeing KC-46 Pegasus has a maximum takeoff weight of 415,000lb.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: True, the Boeing KC-46 Pegasus has a maximum takeoff weight of 415,000lb, which is approximately 188,240 kg. Further, the aircraft has an empty weight of 181,610lb.

advertisement

10. Which of the following was the first fifth-generation jet fighter that the KC-46 connected with?
a) F-22
b) Su-57
c) J-20
d) F-35A
View Answer

Answer: d
Explanation: The F-35A was the first fifth-generation jet fighter that the KC-46 connected with. This was done on 22 January 2019, when a KC-46 aircraft from the 418th Flight Test Squadron made a connection with an F-35A aircraft.

11. The Boeing KC-46 uses an MCAS similar to that implicated in two 737 MAX crashes.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: True, the Boeing KC-46 uses an MCAS similar to that implicated in two 737 MAX crashes. However, the Boeing KC-46 aircraft is based on the Boeing 767-2C and its systems will disengage with stick input by the pilot.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Aircraft Maintenance.

To practice all questions papers on Aircraft Maintenance, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn