Aircraft Maintenance Questions and Answers – Boeing Business Jet

«
»

This set of Aircraft Maintenance Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Boeing Business Jet”.

1. Which of the following is equipped with CFM LEAP-1B engines?
a) BBJ1
b) BBJ C
c) BBJ3
d) BBJ MAX 9
View Answer

Answer: a
Explanation: The BBJ MAX 9 is equipped with CFM LEAP-1B engines. The aircraft is based on the Boeing 737 MAX 9 and features advanced winglets.

advertisement

2. When did the BBJ first fly?
a) 4 September 1990
b) 4 September 2008
c) 4 September 1998
d) 4 September 2018
View Answer

Answer: c
Explanation: The BBJ first flew on 4 September 1998. Production for the BBJ series started in 1998 and the aircrafts are still in use all around the world.

3. Which of the following is based on the 737-800?
a) BBJ MAX 8
b) BBJ3
c) BBJ C
d) BBJ2
View Answer

Answer: d
Explanation: The BBJ2 is based on the 737-800. The aircraft, introduced in 2002, offers a 25% larger cabin providing a similar range with five fuel tanks.

4. The BBJ MAX 7 has a __________ nautical mile range.
a) 5,000
b) 7,000
c) 8,500
d) 3,500
View Answer

Answer: b
Explanation: The BBJ MAX 7 has a 7,000 nautical mile (approximately 12,960 km) range. The aircraft offers 10% lower operating costs as compared to the original BBJ while having a longer cabin.

5. The first BBJ is based on the __________
a) 737 MAX
b) 737-800
c) 737-200
d) 737-700
View Answer

Answer: d
Explanation: The first BBJ is based on the 737-700. The aircraft offered a stronger wing and landing gear as compared to the 737-800.

advertisement

6. The BBJ MAX 8 has a 6,325 nautical mile range.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: True, the BBJ MAX 8 has a 6,325 nautical mile range, which is approximately 11,710km. The BBJ MAX 8 is based on the Boeing 737 MAX 8 aircraft.

7. Boeing Business Jets are equipped with four engines.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: False, the Boeing Business Jets are equipped with two engines. The engine may vary depending on the aircraft. For example, the BBJ MAX 9 uses engines manufactured by CFM International.

8. The Boeing Business Jet division offers __________ products derived from different Boeing airliners.
a) 3
b) 6
c) 11
d) 25
View Answer

Answer: c
Explanation: The Boeing Business Jet division offers 11 products derived from different Boeing airliners. The aircraft series offers corporate jet configurations based on airliners such as the 777 and 737.

9. The Boeing Business Jet series is based on the _________ airliner.
a) 757
b) 737
c) 787
d) 777
View Answer

Answer: b
Explanation: The Boeing Business Jet series is based on the 737 airliner. The aircrafts are variants of Boeing jet airliners manufactured for the corporate jet market.

advertisement

10. The BBJ MAX 8 offers a range up to 6,640 nautical miles.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: True, the BBJ MAX 8 offers a range up to 6,640 nautical miles, which is approximately 12,297 km. The BBJ MAX 7 offers a better range as compared to the BBJ MAX 8.

11. Which of the following is a wide body model of the BBJ?
a) B777
b) BBJ3
c) BBJ2
d) BBJ MAX 9
View Answer

Answer: a
Explanation: The B777 is a wide body model of the BBJ. In December 2018, the BBJ 777X succeeded the BBJ 777. The -200LR variant offers a range of 10,030 nautical miles.

12. What is the maximum payload of the BBJ MAX 9?
a) 38,600lb
b) 32,600lb
c) 45,600lb
d) 52,600lb
View Answer

Answer: a
Explanation: The BBJ MAX 9 offers a maximum payload of 38,600lb, which is approximately 17,509kg. In comparison, the BBJ MAX 8 offers a maximum payload of 35,510lb, which is approximately 16,107kg.

13. Which of the following engines is used on the BBJ 777-8?
a) Trent 800
b) Trent 700
c) GEnx-2B67
d) General Electric GE9X
View Answer

Answer: d
Explanation: The BBJ 777-8 is equipped with the General Electric GE9X engines. These are high bypass turbofan engines. One engine is mounted on each wing of the aircraft.

advertisement

14. The BBJ 787-8 measures __________ in length.
a) 158 inch 1 inch
b) 200 feet 10 inch
c) 186 feet 1 inch
d) 213 feet 3 inch
View Answer

Answer: c
Explanation: The BBJ 787-8 measures 186 feet 1 inch in length. The BBJ787-9 is comparatively longer, measuring 206 feet 1 inch in length.

15. Which of the following is not a BBJ operator?
a) Japan
b) India
c) Australia
d) Malaysia
View Answer

Answer: a
Explanation: Japan is not a BBJ operator. However, India, Australia and Malaysia are all operators of Boeing Business Jets. Most of the BBJs are operated by governments for VIP transport.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Aircraft Maintenance.

To practice all areas of Aircraft Maintenance, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn