VLSI Questions and Answers – Design Using CIF Code

«
»

This set of VLSI Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Design Using CIF Code”.

1. Caltech intermediate form code is a
a) low-level graphic language
b) low-level textual language
c) high-level graphic language
d) high-level textual language
View Answer

Answer: a
Explanation: Caltech intermediate form code is a low-level graphic language used to specify geometry of integrated circuits.
advertisement

2. CIF generates code which are
a) high-level language
b) assembly level language
c) machine readable language
d) very high-level language
View Answer

Answer: c
Explanation: CIF code is to communicate chip geometry in a standard machine readable form for mask-making.

3. CIF code is compatable with
a) low system geometry
b) large system geometry
c) both low and large system geometry
d) medium system geometry
View Answer

Answer: c
Explanation: CIF code is reasonable compact and can cope with both low and large system geometry. It is easily readable.

4. Design through CIF is done using
a) color codes
b) geometric shapes
c) different layer thickness
d) transistors
View Answer

Answer: b
Explanation: In caltech intermediate form code, the design is given using geometric shapes. Boxes, polygons and wires are readily defined.
advertisement

5. The CIF dimensions are given in the form of
a) X,Y coordinates
b) lambda form
c) millimeter form
d) alpha form
View Answer

Answer: a
Explanation: The CIF dimensions and positions are given in X,Y coordinate form but are in absolute dimension units and not in lambda form.

6. Polygons in CIF are specified in terms of
a) length
b) width
c) vertices
d) angles
View Answer

Answer: c
Explanation: In CIF, polygons(P) are specified in terms of vertices in order. An n-sided polygon needs n vertices and a connection between first and last.

7. Wires are specified in terms of
a) vertices
b) width
c) angles
d) lengths
View Answer

Answer: b
Explanation: Wires(W) are specified in terms of their width followed by the center line’s coordinates of the wire’s path.
advertisement

8. CIF can also accommodate rotations and translations.
a) true
b) false
View Answer

Answer: a
Explanation: CIF also accommodates cells and rotations and translations etc along with geometrical shaped designs.

9. If vector coordinate is (1,0) it indicates that
a) length is parallel to y-axis
b) length is parallel to x-axis
c) width is parallel to y-axis
d) width is parallel to x-axis
View Answer

Answer: b
Explanation: If vector coordinate is (1,0), it denotes that the length will be parallel to x-axis. The direction is always assumed parallel to tle length.

10. In which layer the geometrical structures exist?
a) metal
b) silicon
c) silicide
d) diffusion
View Answer

Answer: b
Explanation: In CIF design is done using geometrical structures like boxes, polygons etc and these boxes exist in the silicon layer.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – VLSI.
To practice all areas of VLSI, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn