VLSI Questions and Answers – Stick Diagram

«
»

This set of VLSI Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Stick Diagram”.

1. Stick diagrams are those which convey layer information through
a) thickness
b) color
c) shapes
d) layers
View Answer

Answer: b
Explanation: Stick diagrams are those which convey layer information through color codes. Thickness is not considered in this stick diagram representation.
advertisement

2. Which color is used for n-diffusion?
a) red
b) blue
c) green
d) yellow
View Answer

Answer: c
Explanation: Green color is used to show the presence of n-diffusion layer. The n-type diffusion will dope the source or drain region in the p-well region.

3. Which color is used for implant?
a) red
b) blue
c) green
d) yellow
View Answer

Answer: d
Explanation: Yellow color is used to represent implant layer.

4. Which color is used for contact areas?
a) red
b) brown
c) black
d) blue
View Answer

Answer: c
Explanation: Black color is used to represent contact areas. This is the part where two different touch or cross each other.

5. Which color is used for polysilicon?
a) brown
b) red
c) white
d) orange
View Answer

Answer: b
Explanation: Red is used to represent polysilicon layers. It is a semi-conductor like material and is a hyper pure form of silicon.
advertisement

6. Which color is used for polysilicon 2?
a) blue
b) brown
c) orange
d) white
View Answer

Answer: c
Explanation: Orange color is used to represent polysilicon-2 layer.

7. Which color is used for buried contact?
a) black
b) white
c) green
d) brown
View Answer

Answer: d
Explanation: Brown color is used to represent buried contact. Buried contact is most widely used, subject to fewer design rule restrictions and are smaller in area.

8. n and p transistors are separated by using
a) differentiation line
b) separation line
c) demarcation line
d) black line
View Answer

Answer: c
Explanation: Demarcation line separates n and p transistors. Demarcation line is similar to dotted line in brown.

9. _______ layer should be over ______ layer
a) ntype, polysilicon
b) polysilicon, ntype
View Answer

Answer: b
Explanation: Polysilicon layer should be over n-type layer. This is the standard pattern used in stick diagram representation.
advertisement

10. How is nMOS depletion mode transistor represented?
a) vlsi-questions-answers-stick-diagram-q10a
b) vlsi-questions-answers-stick-diagram-q10b
c) vlsi-questions-answers-stick-diagram-q10c
d) vlsi-questions-answers-stick-diagram-q10d
View Answer

Answer: c
Explanation: nMOS depletion mode transistor can be represented by using polysilicon over ntype layer and with an implant.

11. Implant is represented using
a) black, dark line
b) black, dotted line
c) yellow, dark line
d) yellow, dotted line
View Answer

Answer: d
Explanation: Implant is represented using yellow color dotted lines. It is drawn in the middle of the nMOS or pMOS whereever the implant is used.

12. Stick diagram gives the position of placement of the element.
a) true
b) false
View Answer

Answer: b
Explanation: Stick diagram does not show exact placement of components, transistor length, wire length and width, tub boundaries etc.

13. When two or more cuts of same type cross or touch each other, that represents
a) contact cut
b) electrical contact
c) like contact
d) cross contact
View Answer

Answer: b
Explanation: When two or more sticks of same type cross or touch each other, then that forms a contact called electrical contact.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – VLSI.
To practice all areas of VLSI, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn