VLSI Questions and Answers – Built-in Self Test

«
»

This set of VLSI Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Built-in Self Test”.

1. Built-in self test aims to
a) reduce test pattern generation cost
b) reduce volume of test data
c) reduce test time
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Built-in self test objectives are to reduce test pattern generation cost, to reduce volume of test data and to reduce test time.
advertisement

2. In data compression technique, comparison is done on
a) test response
b) entire test data
c) data inputs
d) output sequences
View Answer

Answer: a
Explanation: In data compression technique, comparison is made on compacted test response instead on entire test data.

3. Signature analysis performs
a) addition
b) multiplication
c) polynomial division
d) amplifies
View Answer

Answer: c
Explanation: Signature analysis performs polynomial division that is division of data out of the device under test.

4. The signature analysis method can be represented mathematically as
a) R(x) = P(x) * C(x)
b) R(x) = P(x) / C(x)
c) R(x) = C(x) / P(x)
d) R(x) = C(x) * P(x)
View Answer

Answer: b
Explanation: The signature analysis method is represented mathematically as R(x) = P(x) / C(x) where R(x) is the signature, C(x) is characteristic polynomial.

5. Transition counting does the count of transition only in one specific direction at a time.
a) true
b) false
View Answer

Answer: a
Explanation: Transition counting does the count of transition in specified direction (0 t0 1 or 1 to 0).
advertisement

6. BILBO uses only the signature analysis.
a) true
b) false
View Answer

Answer: b
Explanation: Built-in logic block observer method uses signature analysis in conjunction with a scan path.

7. In which mode, storage elements are used independently?
a) normal mode
b) test 1 mode
c) test 2 mode
d) final mode
View Answer

Answer: a
Explanation: In normal mode, storage elements are used independently and in this mode signal B1=B2=1.

8. Storage elements are connected as a serial shift register when
a) B1=B2=1
b) B1=B2=0
c) B1=0, B2=1
d) B1=1, B2=0
View Answer

Answer: b
Explanation: When B1=B2=0 storage elements are configured as scan path, they are connected as serial shift register.

9. The circuit is configured as LFSR, when
a) B1=B2=1
b) B1=B2=0
c) B1=0, B2=1
d) B1=1, B2=0
View Answer

Answer: d
Explanation: When B1=1 and B2=0 the circuit is configured as LFSR mode and can be used as either polynomial divider or random test pattern generator.
advertisement

10. The BILBO is reset, when
a) B1=B2=1
b) B1=B2=0
c) B1=0, B2=1
d) B1=1, B2=0
View Answer

Answer: c
Explanation: When B1=0 and B2=1 in the final mode, the BILBO is reset.

11. Self-checking technique consists of
a) supplying coded input data
b) receiving coded output data
c) supplying all possible input sequence
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Self-checking technique consists of supplying coded input data to the logic block under test and comparing the output.

12. The type of error in self-checking technique are
a) simple error
b) unidirectional error
c) multiple error
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The type of error in self-checking techniques are simple errors, unidirectional errors and multiple errors.

13. The parity check detection is done using
a) OR gate
b) AND gate
c) XOR gate
d) NOR gate
View Answer

Answer: c
Explanation: The parity check detects simple errors using XOR gates and for each type of error, the approximate coding technique is used.
advertisement

14. Which errors are detected using duplication codes?
a) single errors
b) unidirectional errors
c) bidirectional errors
d) multiple errors
View Answer

Answer: d
Explanation: Multiple errors are detected using duplication codes which consist of duplicating the information.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – VLSI.

To practice all areas of VLSI, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn