Total Quality Management Questions and Answers – Four R’s of Total Improvement

«
»

This set of Total Quality Management MCQs focuses on “Four R’s of Total Improvement”.

1. Who gave the Four R’s of Total Improvement?
a) Jack L. Huffman
b) Deming
c) Crosby
d) Taguchi
View Answer

Answer: a
Explanation: Jack L. Huffman gave the Four R’s of Total Improvement. They are Repair strategy, Refinement strategy, Renovation strategy, and Reinvention strategy.

2. The quality improvement strategy that aims at fixing the things so that they can perform their designed functions is called _______
a) Repair strategy
b) Refinement strategy
c) Renovation strategy
d) Reinvention strategy
View Answer

Answer: a
Explanation: The quality improvement strategy that aims at fixing the things so that they can perform their designed functions is called repair strategy. Jack L. Huffman gave the Four R’s of Total Improvement.

3. In which of the following quality improvement strategy, the customer’s faulty product is either replaced or repaired as a temporary or short-term measure?
a) Renovation strategy
b) Refinement strategy
c) Repair strategy
d) Reinvention strategy
View Answer

Answer: c
Explanation: In repair strategy, the customer’s faulty product is either replaced or repaired as a temporary or short-term measure. Jack L. Huffman gave the Four R’s of Total Improvement.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. The quality improvement strategy that involves activities that continually improve a process that is not broken is called ________
a) Repair strategy
b) Refinement strategy
c) Renovation strategy
d) Reinvention strategy
View Answer

Answer: b
Explanation: The quality improvement strategy that involves activities that continually improve a process that is not broken is called refinement strategy. The other quality improvement strategies are repair strategy, renovation strategy, and reinvention strategy.

5. In which quality improvement strategy, improvements to processes, products and services are achieved on an incremental basis?
a) Rejuvenate strategy
b) Refinement strategy
c) Renovation strategy
d) Reinvention strategy
View Answer

Answer: b
Explanation: In refinement strategy, improvements to processes, products and services are achieved on an incremental basis. The other quality improvement strategies are repair strategy, renovation strategy, and reinvention strategy.
Take Total Quality Management Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

6. Implementing refinement strategy improves efficiency and effectiveness.
a) True
b) False
View Answer

vAnswer: a
Explanation: Implementing refinement strategy improves efficiency and effectiveness. The other quality improvement strategies are repair strategy, renovation strategy, and reinvention strategy.

7. The combinations of ________ are involved in organizational programs such as process improvement teams, suggestion systems, and empowerment.
a) Repair and refinement strategies
b) Refinement and renovation strategies
c) Renovation and reinvention strategies
d) Reinvention and repair strategies
View Answer

Answer: a
Explanation: The combinations of repair and refinement strategies are involved in organizational programs such as process improvement teams, suggestion systems, and empowerment. Jack L. Huffman gave the Four R’s of Total Improvement.
advertisement

8. Innovation and technological advancements are two key factors in renovation strategy.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Innovation and technological advancements are two key factors in renovation strategy. The other quality improvement strategies are repair strategy, refinement strategy, and reinvention strategy.

9. Renovation strategy is ______ compared to repair and refinement strategy.
a) Equally costly
b) Less costly
c) More costly
d) Cost cannot be compared
View Answer

Answer: c
Explanation: Renovation strategy is more costly compared to repair and refinement strategy. It is usually done with teams rather than individuals.
advertisement

10. Re-engineering strategy is also known as ________
a) Repair strategy
b) Refinement strategy
c) Renovation strategy
d) Reinvention strategy
View Answer

Answer: d
Explanation: Re-engineering strategy is also known as reinvention strategy. The other quality improvement strategies are repair strategy, refinement strategy, and renovation strategy.

11. The quality improvement strategy which involves developing a new product, service, process, or activity using teams based on a complete understanding of the customer’s requirements and expectations is known as __________
a) Repair strategy
b) Refinement strategy
c) Renovation strategy
d) Reinvention strategy
View Answer

Answer: d
Explanation: The quality improvement strategy which involves developing a new product, service, process, or activity using teams based on a complete understanding of the customer’s requirements and expectations is known as reinvention strategy. The other quality improvement strategies are repair strategy, refinement strategy, and renovation strategy.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Total Quality Management.

To practice MCQs on all areas of Total Quality Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.