Total Quality Management Questions and Answers – Manufacturing New Trends – IIoT, ERP, 3D Printing & Digital Twin

«
»

This set of Total Quality Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Manufacturing New Trends – IIoT, ERP, 3D Printing & Digital Twin”.

1. IIoT refers to the Industrial Internet of Things.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: IIoT refers to the Industrial Internet of Things. It refers to all the industrial devices that contain sensors and are connected to wireless networks. It allows data accumulation and sharing.

2. Which of the following is not a benefit of IIoT?
a) Faster decision making
b) Better decision making
c) Better understanding of business processes
d) Lack of employee motivation
View Answer

Answer: d
Explanation: Faster decision making, better decision making, and better understanding of business processes are some of the benefits of IIoT. In a progressive atmosphere like that in an agile organization workers feel very motivated.

3. IIoT can be used in manufacturing industries to understand when machines need servicing which _____ downtime.
a) reduces
b) increases
c) remain the same
d) cannot be determined
View Answer

Answer: a
Explanation: IIoT can be used in manufacturing industries to understand when machines need servicing which reduces downtime. It can also be used in the manufacturing industry to get a better idea about production lines.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. IIoT can be used in utilities industries to ______ the cost of sending staff to remote areas by self-monitoring.
a) decrease
b) increase
c) sometimes decrease
d) cannot be determined
View Answer

Answer: a
Explanation: IIoT can be used in utilities industries to decrease the cost of sending staff to remote areas by self-monitoring. IIoT refers to the Industrial Internet of Things.

5. Transport companies can use IIoT to monitor their vehicle fleet.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Transport companies can use IIoT to monitor their vehicle fleet. Retailers can also use IIoT to detect bottlenecks in supply chain.

6. ERP refers to _________
a) Efficient Resource Planning
b) Enterprise Resource Planning
c) Engineering Resource Planning
d) Effective Resource Planning
View Answer

Answer: b
Explanation: ERP refers to Enterprise Resource Planning. It helps in creating a lean and competitive advantage.

7. AR and VR refers to ______ respectively.
a) augmented reality, virtual reality
b) artificial reality, virtual reality
c) artificial reality, viscous reality
d) augmented reality, viscous reality
View Answer

Answer: a
Explanation: AR and VR refers to augmented reality and virtual reality respectively. These technologies are getting implemented and are considered as part of the latest trends in manufacturing.
advertisement

8. AR and VR can ______ inspection time in industries.
a) decrease
b) increase
c) either decrease or increase
d) cannot be determined
View Answer

Answer: a
Explanation: AR and VR can decrease inspection time in industries. AR refers to augmented reality and VR refers to virtual reality.

9. AR and VR can _____ in error detection in industries.
a) create hurdles
b) create problems
c) assist
d) create bottlenecks
View Answer

Answer: c
Explanation: AR and VR can assist in error detection in industries. These latest technologies are finding extensive use in different industries and help the workers in completing their tasks faster.
advertisement

10. Which of the following is not a benefit of 3D printing?
a) It is faster
b) It is expensive
c) It is cost-effective
d) It takes a lot of time
View Answer

Answer: d
Explanation: 3D printing is faster, less expensive. It is also cost-effective. It is extensively used by product designers for testing and troubleshooting purposes.

11. Which of the following is a term referring to the requirement of protection against ransomware and malware as more and more devices get integrated in manufacturing industries?
a) Cybersecurity
b) 3D Printing
c) Augmented Reality
d) Virtual reality
View Answer

Answer: a
Explanation: Cybersecurity refers to the requirement of protection against ransomware and malware as more and more devices get integrated in manufacturing industries. It is a major concern for companies of all types and sizes.

12. Which among the following is not a term that can be associated with a smart factory?
a) Automation
b) Artificial intelligence
c) Extremely labor intensive
d) IIoT
View Answer

Answer: c
Explanation: Automation, artificial intelligence, and IIoT are concepts that can be related to a smart factory. Smart factories are less labor intensive.

13. Which of the following is a virtual representation of a real-world product or asset?
a) Poka-Yoke
b) Andon
c) Digital Twin
d) 5S
View Answer

Answer: c
Explanation: Digital Twin acts like a virtual representation of the real world products or assets. It can be used in industries in areas like design customization, engineering, operations and production.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Total Quality Management.

To practice all areas of Total Quality Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.