Total Quality Management Questions and Answers – Agile Manufacturing

«

This set of Total Quality Management Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Agile Manufacturing”.

1. Which of the following is not associated with Agile Manufacturing?
a) Operational Flexibility
b) Bottom-up innovation
c) Operator augmentation
d) Slow approach
View Answer

Answer: d
Explanation: Agile manufacturing focuses on operational flexibility, bottom-up innovation, and operator augmentation. It also emphasizes on rapid iteration.

2. Agile Manufacturing focuses on faster response to customer demands.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Agile Manufacturing focuses on faster response to customer demands. It does so while empowering workers to innovate.

3. Which of the following is not an example of changing customer expectations which essentially leads us to focus on agile manufacturing?
a) Product customization
b) Slow delivery
c) Fast delivery
d) Cheaper production
View Answer

Answer: b
Explanation: We are having changes not only in technology but also in customer expectations. Customers expect product customization, faster delivery, and cheaper production.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. Which of the following is not a reason for organizations switching to agile manufacturing?
a) Constant technological development
b) Increasing complex supply chain
c) Higher customer standards
d) Increased manpower
View Answer

Answer: d
Explanation: Constant technological development, increasing complex supply chain, and higher customer standards are some of the reasons for organizations to switch to agile manufacturing. There are new technologies appearing every day and manufacturing experiences more disruptions.

5. Which of the following is not a common idea between lean manufacturing and agile manufacturing?
a) Productivity
b) Empowering people
c) Response to customer demands
d) Reduction in waste
View Answer

Answer: d
Explanation: Both lean manufacturing and agile manufacturing focuses on the ideas of productivity, empowering people, and response to customer demands. They both focus on increasing quality. But, lean manufacturing alone focuses on reduction in waste. It is not a central idea in agile manufacturing. Agile manufacturing focuses on flexibility and bottom-up innovation.

6. ______ refers to replacing workers with machines and ______ refers to enhancing workers’ capabilities through technology.
a) Innovation, augmentation
b) Automation, augmentation
c) Augmentation, automation
d) Innovation, automation
View Answer

Answer: b
Explanation: Automation refers to replacing workers with machines and augmentation refers to enhancing workers’ capabilities through technology. Augmentation is one of the principles of agile manufacturing.

7. Agile manufacturing focuses on a bottom-up approach.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Agile manufacturing focuses on a bottom-up approach. It abandons the traditional hierarchical top-down approach and inherits the flexible bottom-up approach.
advertisement

8. Which of the following is not an advantage of the bottom-up approach of agile manufacturing?
a) Shop floor workers have a voice
b) Low engagement
c) High value products and processes
d) Seamless flow of ideas
View Answer

Answer: b
Explanation: By implementation of the bottom-up approach of agile manufacturing, the shop floor workers in an organization get a voice. There is a seamless flow of ideas across all the layers of the organization. It also leads to high value products and processes.

9. Which of the following is not a reason for organizations to adopt flexible systems under agile manufacturing?
a) Increasing fluctuations in demand
b) Economic factors
c) Political factors
d) Waterfall model
View Answer

Answer: d
Explanation: Increasing fluctuations in demand, labor rates, input prices along with economic factors, environmental factors, political factors, social factors and political factors are some of the reasons for organizations to adopt flexible systems under agile manufacturing. Agile concept was initially brought in to move away from the Waterfall Model.
advertisement

10. Which of the following is not related to an agile organization?
a) Silo mentality
b) Real-time communication and work management tools
c) Interactive digital work instructions
d) Concept of hackathons
View Answer

Answer: a
Explanation: Agile organizations follow bottom-up approach and there is seamless exchange of ideas and directives. It abandons the silo mentality often associated with traditional hierarchical approach.

11. Which of the following is not found in an agile organization?
a) Accountability
b) Transparency
c) Collaborations
d) Leaders ruling over employees
View Answer

Answer: d
Explanation: Accountability, transparency and collaborations are crucial within teams in an agile organization. Leaders do not rule over employees but rather focus on augmentation.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Total Quality Management.

To practice all areas of Total Quality Management, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.