Artificial Intelligence Questions & Answers – Communication

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Communication”.

1. What is the intentional exchange of information brought about by production and perception?
a) Hearing
b) Communication
c) Speech
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Communication is the intentional exchange of information brought about by the production and perception of signs drawn from a shared system.
advertisement

2. What is the complex system of structured message?
a) Languages
b) Words
c) Signs
d) Speech
View Answer

Answer: a
Explanation: Language is the complex system of structured message that enables us to communicate.

3. How many things are present in conventional communication signs?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
View Answer

Answer: c
Explanation: The five things present in the conventional communication system are query, inform, request, acknowledge and promise.
advertisement
advertisement

4. What is defined by a set of strings?
a) Signs
b) Formal language
c) Communication
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: A formal language is defined by a set of strings that is a concatenation of terminal symbols.

5. What is a finite set of rules that specifies a language?
a) Signs
b) Communication
c) Grammar
d) Phrase
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. What kind of perception is used in printing?
a) Optical character recognition
b) Speech recognition
c) Perception
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: When perception is used in printing means, It is called as optical character recognition.

7. Why the parsing is used?
a) Interpretation
b) Building a parse tree
c) Recognition
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Parsing is the process of building a parse tree for an input string.
advertisement

8. How many objects are available in closed classes?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: d
Explanation: The four objects are available in closed classes are pronoun, article, preposition and conjunction.

9. How many states are present in parsing?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The three state available in parsing are initial state, successor function and goal test.
advertisement

10. Pick out the correct option about the types of parsing.
a) Top-down and bottom-up parsing
b) Interpretation and communication
c) Roll-up and roll-down
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The two types of parsing are top-down parsing and bottom-up parsing.

11. Semantic grammars are _____________
a) Encode semantic information into a syntactic grammar
b) Decode semantic information into a syntactic grammar
c) Encode syntactic information into a semantic grammar
d) Decode syntactic information into a semantic grammar
View Answer

Answer: a
Explanation: Semantic grammars encode semantic information into a syntactic grammar.

12. What is a top-down parser?
a) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual pre-terminal symbols are written
b) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting upper level constituents until individual pre-terminal symbols are written
c) Begins by hypothesizing lower level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
d) Begins by hypothesizing upper level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
View Answer

Answer: a
Explanation: A top-down parser begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual pre-terminal symbols are written.

13. Perception involves __________
a) Sights, sounds, smell and touch
b) Hitting
c) Boxing
d) Dancing
View Answer

Answer: a
Explanation: Perception involves Sights, sounds, smell and touch.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter