Artificial Intelligence Questions & Answers – Environments

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Environments”.

1. What is the action of task environment in artificial intelligence?
a) Problem
b) Solution
c) Agent
d) Observation
View Answer

Answer: a
Explanation: Task environments will pose a problem and rational agent will find the solution for the posed problem.
advertisement

2. What is the expansion if PEAS in task environment?
a) Peer, Environment, Actuators, Sense
b) Perceiving, Environment, Actuators, Sensors
c) Performance, Environment, Actuators, Sensors
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Task environment will contain PEAS which is used to perform the action independently.

3. What kind of observing environments are present in artificial intelligence?
a) Partial
b) Fully
c) Learning
d) Both Partial & Fully
View Answer

Answer: d
Explanation: Partial and fully observable environments are present in artificial intelligence.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. What kind of environment is strategic in artificial intelligence?
a) Deterministic
b) Rational
c) Partial
d) Stochastic
View Answer

Answer: a
Explanation: If the environment is deterministic except for the action of other agent is called deterministic.

5. What kind of environment is crossword puzzle?
a) Static
b) Dynamic
c) Semi Dynamic
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: As the problem in crossword puzzle are posed at beginning itself, So it is static.
advertisement

6. What kind of behavior does the stochastic environment posses?
a) Local
b) Deterministic
c) Rational
d) Primary
View Answer

Answer: a
Explanation: Stochastic behavior are rational because it avoids the pitfall of predictability.

7. Which is used to select the particular environment to run the agent?
a) Environment creator
b) Environment Generator
c) Both Environment creator & Generator
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

8. Which environment is called as semi dynamic?
a) Environment does not change with the passage of time
b) Agent performance changes
c) Environment will be changed
d) Environment does not change with the passage of time, but Agent performance changes
View Answer

Answer: d
Explanation: If the environment does not change with the passage of time, but the agent performance changes by time.

9. Where does the performance measure is included?
a) Rational agent
b) Task environment
c) Actuators
d) Sensor
View Answer

Answer: b
Explanation: In PEAS, Where P stands for performance measure which is always included in task environment.
advertisement

10. Which is used to provide the feedback to the learning element?
a) Critic
b) Actuators
c) Sensor
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The learning element gets the feedback from the critic which is presented in the environment on how the agent is doing.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.