Artificial Intelligence Questions and Answers – LISP Programming – 3

«
»

This set of AI Interview Questions and Answers for Experienced people focuses on “LISP Programming – 3”.

1. LISP machines also are known as ___________
a) AI workstations
b) Time-sharing terminals
c) Super mini computers
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. What are the two subfields of Natural language processing?
a) context and expectations
b) generation and understanding
c) semantics of pragmatics
d) recognition and synthesis
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. How many ALU(s) is/are control by one control unit is SIMD (single instruction stream, multiple data stream) architecture?
a) one or more ALUs
b) One ALU
c) Only two ALU
d) Impossible to say
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Which of the following function returns t if the object is a number in LISP?
a) (number <object>)
b) (numberp <object>)
c) (numericp <object>)
d) (numeric <object>)
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

5. Which of the following have computers traditionally done better than people?
a) storing information
b) responding flexibly
c) computing numerically
d) both storing information & computing numerically
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

6. The characteristics of the computer system capable of thinking, reasoning and learning are known as ____________
a) machine intelligence
b) human intelligence
c) artificial intelligence
d) virtual intelligence
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. What part of the manufacturing process relate to each stage of the process and to the process as a whole?
a) field service
b) design
c) distribution
d) project management
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. The area of AI that investigates methods of facilitating communication between people and computers is ___________
a) natural language processing
b) symbolic processing
c) decision support
d) robotics
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. In the 16th century, a Czech rabbi reportedly created a living clay man whose name has become a synonym for an artificial human. What was the clay man’s name?
a) Frankenstein
b) Golem
c) Paracelsus
d) Hal
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

10. For speech understanding systems to gain widespread acceptance in office automation, they must feature ____________
a) speaker independence
b) speaker dependence
c) isolated word recognition
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.