Artificial Intelligence Questions and Answers – Planning and Acting in the Real World

«
»

This set of Artificial Intelligence (AI) Problems focuses on “Planning and Acting in the Real World”.

1. The process by which the brain orders actions needed to complete a specific task is referred as ____________
a) Planning problem
b) Partial order planning
c) Total order planning
d) Both Planning problem & Partial order planning
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

2. The famous spare tire problem or Scheduling classes for bunch of students or Air cargo transport are the best example of ____________
a) Planning problem
b) Partial Order planning problem
c) Total order planning
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. To eliminate the inaccuracy problem in planning problem or partial order planning problem we can use ___________________ data structure/s.
a) Stacks
b) Queue
c) BST (Binary Search Tree)
d) Planning Graphs
View Answer

Answer: d
Explanation: A planning graph can be used to give better heuristic estimates.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. Planning graphs consists of ____________
a) a sequence of levels
b) a sequence of levels which corresponds to time steps in the plan
c) a sequence of actions which corresponds to the state of the system
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Planning graphs is a sequence of levels, which corresponds to time steps in the plan where level 0 is the initial state at start.

5. Planning graphs works only for prepositional planning problems.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Planning graphs work only for propositional planning problems-ones with no variables. Both STRIPS and ADL representations can be propositionalized. For problems with large numbers and objects, this could result in a very substantial blowup in the number of action schemata.
advertisement

6. _____________ algorithms is used to extract the plan directly from the planning graph, rather than using graph to provide heuristic.
a) BFS/DFS
b) A*
c) Graph-Plan
d) Greedy
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. Planning problem can be described as a propositional logic.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Yes, The approach we take is based on testing the satisfiability of a logical sentence rather than on proving a theorem. We will be finding models of propositional sentences that look like this:
Initial state /\ all possible action descriptions /\ goal.
advertisement

8. What is the other name of each plan resulted in partial order planning?
a) Polarization
b) Linearization
c) Solarization
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Each and every total order plan is also called as linearization of the partial-order plan.

9. What are the two major aspects which combines AI Planning problem?
a) Search & Logic
b) Logic & Knowledge Based Systems
c) FOL & Logic
d) Knowledge Based Systems
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. __________ algorithm translates a planning problem in to prepositional axioms.
a) GraphPlan
b) SatPlan
c) Greedy
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The SATPLAN algorithm translates a planning problem into propositional axioms and applies a satisfiability algorithm to find a model that corresponds a valid plan.

11. ____________ planning allows the agent to take advice from the domain designer in the form of decomposition rules.
a) GraphPlan
b) Hierarchical task network (HTN)
c) SatPlan
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. Standard planning algorithms assumes environment to be ___________
a) Deterministic
b) Fully observable
c) Single agent
d) Stochastic
View Answer

Answer: a
Explanation: It assumes complete and correct information, deterministic and fully-observable environment, which many domains violates.

13. Conditional Plans allows the agent to sense the world during execution to decide what branch of plan to follow.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Conditional plans do exists in real world planning problems. Incomplete information can be dealt by planning to use sensing actions to obtain the information needed.

14. A re-planning agent uses execution monitoring and splices in repairs as needed.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

15. Incorrect information results in unsatisfied preconditions for actions and plans _____________ detects violations of the preconditions for successful completion of the plan.
a) Conditional Plan
b) Conformant Planning
c) Execution monitoring
d) Both Conditional Plan & Execution monitoring
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence (AI) Problems, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.