Artificial Intelligence Questions and Answers – Machine Learning

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Machine Learning”.

1. What is Machine learning?
a) The autonomous acquisition of knowledge through the use of computer programs
b) The autonomous acquisition of knowledge through the use of manual programs
c) The selective acquisition of knowledge through the use of computer programs
d) The selective acquisition of knowledge through the use of manual programs
View Answer

Answer: a
Explanation: Machine learning is the autonomous acquisition of knowledge through the use of computer programs.
advertisement

2. Which of the factors affect the performance of learner system does not include?
a) Representation scheme used
b) Training scenario
c) Type of feedback
d) Good data structures
View Answer

Answer: d
Explanation: Factors that affect the performance of learner system does not include good data structures.

3. Different learning methods does not include?
a) Memorization
b) Analogy
c) Deduction
d) Introduction
View Answer

Answer: d
Explanation: Different learning methods does not include the introduction.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. In language understanding, the levels of knowledge that does not include?
a) Phonological
b) Syntactic
c) Empirical
d) Logical
View Answer

Answer: c
Explanation: In language understanding, the levels of knowledge that does not include empirical knowledge.

5. A model of language consists of the categories which does not include?
a) Language units
b) Role structure of units
c) System constraints
d) Structural units
View Answer

Answer: d
Explanation: A model of language consists of the categories which does not include structural units.
advertisement

6. What is a top-down parser?
a) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual preterminal symbols are written
b) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting upper level constituents until individual preterminal symbols are written
c) Begins by hypothesizing lower level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
d) Begins by hypothesizing upper level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
View Answer

Answer: a
Explanation: A top-down parser begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual preterminal symbols are written.

7. Among the following which is not a horn clause?
a) p
b) Øp V q
c) p → q
d) p → Øq
View Answer

Answer: d
Explanation: p → Øq is not a horn clause.
advertisement

8. The action ‘STACK(A, B)’ of a robot arm specify to _______________
a) Place block B on Block A
b) Place blocks A, B on the table in that order
c) Place blocks B, A on the table in that order
d) Place block A on block B
View Answer

Answer: d
Explanation: The action ‘STACK(A,B)’ of a robot arm specify to Place block A on block B.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.