Artificial Intelligence Questions and Answers – Perception

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Perception”.

1. The process by which you become aware of messages through your sense is called ____________
a) Organization
b) Sensation
c) Interpretation-Evaluation
d) Perception
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

2. Susan is so beautiful; I bet she is smart too. This is an example of __________
a) The halo effect
b) The primary effect
c) A self-fulfilling prophecy
d) The recency effect
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. _____ prevents you from seeing an individual as an individual rather than as a member of a group.
a) Cultural mores
b) Stereotypes
c) Schematas
d) Attributions
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. When you get fired from your job and you determine it is because your boss dislikes you, you are most likely exhibiting?
a) Self-promotion
b) Fundamental attribution error
c) Over-attribution
d) Self-serving bias
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. What is Mindless processing?
a) careful, critical thinking
b) inaccurate and faulty processing
c) information processing that relies heavily on familiar schemata
d) processing that focuses on unusual or novel events
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. Selective retention occurs when?
a) we process, store, and retrieve information that we have already selected, organized, and interpreted
b) we make choices to experience particular stimuli
c) we make choices to avoid particular stimuli
d) we focus on specific stimuli while ignoring other stimuli
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

7. Which of the following strategies would NOT be effective at improving your communication competence?
a) Recognize the people, objects, and situations remain stable over time
b) Recognize that each person’s frame of perception is unique
c) Be active in perceiving
d) Distinguish facts from inference
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. _____________ is measured by the number of mental structures we use, how abstract they are, and how elaborate they interact to shape our perceptions.
a) intrapersonal structure
b) perceptual set
c) self-justification
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

9. What is a perception check?
a) a cognitive bias that makes us listen only to information we already agree with
b) a method teachers use to reward good listeners in the classroom
c) any factor that gets in the way of good listening and decreases our ability to interpret correctly
d) a response that allows you to state your interpretation and ask your partner whether or not that interpretation is correct
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.